Zoekresultaat 11 - 20 van 22 resultaten

 • Betaalinformatie gemeentelijke belastingen

  Aanvragen of stopzetten van automatische incasso kan online. Ook kunt u uw rekeningnummer veranderen, doe dit zo snel mogelijk.

 • Overlijden aangeven

  Als iemand is in onze gemeente is overleden moet de aangifte binnen 6 werkdagen bij ons binnen zijn. Meestal zorgt de uitvaartverzorger hiervoor. Maar ook nabestaanden kunnen (op afspraak) aangifte van overlijden doen.

 • Zwemlessen

  Wij geven zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar. Het inschrijfgeld is € 15. U betaalt via iDEAL. Meldt u uw kind aan voor de eerste zwemles? Kies dan voor Fase 1 in het invulformulier. 

 • Handtekening legaliseren

  Moet u aantonen dat uw handtekening van u is? Of wilt een reisdocument of rijbewijs waarmerken? Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Trouwen of geregistreerd partnerschap

  Trouwen of uw partnerschap registeren kan in het gemeentehuis of op een zelfgekozen locatie. Als het aanvraagformulier bij ons binnen is kunnen wij uw trouwdatum vastleggen en deze bijzondere dag samen met u goed kunnen regelen.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  Dit is een bewijs van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding. Als u het uittreksel digitaal aanvraagt met uw DigiD, krijgt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. Een uittreksel burgerlijke stand kost € 16,60.

 • Erkennen kind

  Krijgt u samen een kind? En bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft het kind één ouder: de biologische moeder. Door erkenning wordt u wettelijke ouder van het kind. U maakt hiervoor een afspraak.

 • BRP-straat

  De BRP-straat zorgt voor de inschrijving van vreemdelingen in de Basisregistratie Personen (BRP). Inschrijving gebeurt in Ter Apel. Een asielzoeker krijgt een Burgerservicenummer (BSN) om sneller overheidsdiensten te regelen. Overheidsinstanties en belangenbehartigers kunnen informatie aanvragen.

 • Attestatie de vita

  Dit vraagt u aan als een buitenlandse organisatie een bewijs nodig heeft dat u in leven bent. Het aanvragen kan alleen persoonlijk. Zo kunnen wij vaststellen dat u leeft op het moment dat het document wordt opgemaakt. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Bewijs van in leven zijn

  Vraagt uw pensioenfonds of een andere uitkerende instantie om een bewijs dat u in leven bent? U kunt dit bewijs aanvragen met Digid. Wij sturen het bewijs binnen vijf werkdagen per post naar u toe. Heeft u een brief van uw pensioenfonds? Dan vraagt u het bewijs gratis aan.