Zoekresultaat 11 - 20 van 31 resultaten

  • Vluchtelingenpaspoort

    Een vluchtelingenpaspoort is een Nederlands reisdocument. Hij is voor erkende vluchtelingen. U kunt hem aanvragen als u in Nederland woont en niet de Nederlandse nationaliteit bezit en u in Nederland erkend bent als vluchteling. Een vluchtelingenpaspoort vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het Stadskantoor. Een ander mag dit niet voor u doen. Voor de aanvraag moet u vooraf een afspraak maken. U betaalt de kosten bij de afspraak. 6 Werkdagen na uw afspraak kunt u uw paspoort persoonlijk ophalen.

  • Trouwen

    Gefeliciteerd, u wilt trouwen! Op deze pagina leest u wat u moet regelen voor uw trouwdag. U moet bijvoorbeeld uw voorgenomen huwelijk aan ons doorgeven. En getuigen vragen. Op deze pagina vindt u ook informatie over de kosten. En over trouwen in een kerk of moskee.

  • Klein kansspel

    Wilt u een klein kansspel organiseren? Zoals een bingo, vogelpiekspel of rad van avontuur? Dan moet u daarvan ten minste 14 dagen van tevoren een melding doen bij burgemeester en wethouders. Een klein kansspel mag alleen worden georganiseerd door een Nederlandse vereniging die ten minste 3 jaar bestaat en alleen voor een doel dat niet in strijd is met het algemeen belang.

  • Huwelijksbevoegdheid

    Gaat u in het buitenland trouwen? Of sluit u in het buitenland een partnerschap? Dan kan de buitenlandse instantie u vertellen welke documenten u hiervoor nodig heeft. In sommige landen moet u bewijzen dat u niet getrouwd bent of geen geregistreerd partnerschap hebt. De buitenlandse instantie kan u dan vragen om een ongehuwdverklaring of verklaring van huwelijksbevoegdheid.

  • Paspoort, zaken

    Een zakenpaspoort is hetzelfde als een standaard paspoort, alleen bevat het meer visumbladen. Een standaard paspoort heeft 32 pagina's, een zakenpaspoort 64. Als u veel reist en veel stempels krijgt van diverse douaneposten, kan een zakenpaspoort dus uitkomst bieden. Een zakenpaspoort vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het Stadskantoor. Een ander mag dit niet voor u doen. Voor de aanvraag moet u vooraf een afspraak maken. U betaalt de kosten bij de afspraak. 6 Werkdagen na uw afspraak kunt u uw paspoort persoonlijk ophalen.

  • Bewijs van Nederlanderschap

    Een 'Bewijs van Nederlanderschap' is een uittreksel uit de Basisregistratie personen. Daarmee kunt u bewijzen dat u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit. Dit bewijs wordt afgegeven namens de burgemeester.

  • Briefadres (aanvragen)

    Uw adres is één van uw gegevens die in de Basisregistratie personen (BRP) staan. Dit kan een woonadres of een briefadres zijn. Als u zich inschrijft in een gemeente, moet dat op het adres waar u feitelijk woont. Maar soms kan dat door bepaalde redenen niet. Dan vraagt u een briefadres aan. In Zwolle moet u hiervoor een afspraak maken bij de balie op het Stadskantoor.

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen of vernieuwen doet u bij de publieksbalie in het stadskantoor. Maak hiervoor eerst een afspraak. U betaalt de kosten voor de ID-kaart bij de afspraak. U moet uw ID-kaart zelf aanvragen. Iemand anders mag dit niet voor u doen. Na 6 werkdagen kunt u uw nieuwe ID-kaart ophalen. Dit moet u zelf doen.

  • Uittreksel geboorteakte

    Een uittreksel uit de geboorteakte is het schriftelijke bewijs van de geboorte van een persoon. Dit uittreksel kunt u alleen aanvragen bij de gemeente waar u geboren bent. Heeft u hem nodig voor gebruik in het buitenland? Dan kunt u een internationaal (meertalig) uittreksel aanvragen bij de gemeente. U kunt uw uittreksel aan de balie van het Stadskantoor aanvragen of het via DigiD aanvragen. In principe krijgt u het uittreksel per post toegestuurd.

  • Verklaring omtrent gedrag

    Een verklaring omtrent het gedrag is een bewijs van goed gedrag. Meestal moet u hiervoor naar het Stadskantoor. Soms zet de organisatie die u vraagt om de VOG het aanvraagformulier digitaal voor u klaar.