Zoekresultaat 11 - 18 van 18 resultaten

 • Klacht over verhuurder

  Verhuurders van woningen moeten zich aan regels houden. Sinds juli 2023 geldt de Wet Goed Verhuurderschap. Heeft u een klacht over uw verhuurder? En komt u er niet uit met de verhuurder? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Dit gaat dan over het gedrag van uw verhuurder. Voor de hoogte van de huurprijs en de servicekosten gaat u naar de huurcommissie.

 • Kopen of huren van de gemeente

  Soms verkoopt of verhuurt de gemeente grond of gebouwen. Wij zijn verplicht om zulke plannen bekend te maken, zodat geïnteresseerde partijen kunnen reageren. Op deze pagina vindt u al onze plannen voor verkoop en verhuur van gebouwen en grond.

 • Persoonsgegevens bekijken of laten aanpassen

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan uw persoonsgegevens zoals uw achternaam, voornamen en burgerservicenummer (BSN). U kunt uw persoonsgegevens online bekijken. Zit er een fout in uw gegevens? Of wilt u een nieuw rechtsfeit laten registreren? Bel dan 0900 1852 voor een afspraak bij de gemeente.

 • Levenloos geboren kindje registreren

  Kinderen die levenloos geboren worden, kunnen worden opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). Het maakt niet uit hoe lang de zwangerschap duurde of hoe lang geleden het kindje werd geboren. Alle levenloos geboren kinderen kunnen in de BRP geregistreerd worden. Bel voor een afspraak.

 • Paspoort of identiteitskaart voor Nederlanders in het buitenland

  Heeft u de Nederlandse nationaliteit en woont u in het buitenland? En heeft u een paspoort of identiteitskaart nodig? Vul de vragenlijst reisdocumenten gemeentebalie Schiphol in en voeg documenten toe. Nadat de documenten beoordeeld zijn, kunt u een afspraak maken. We doen ons best om u snel te helpen, maar houd rekening met 4 tot 6 weken wachttijd.

 • Paspoort of identiteitskaart voor Nederlanders zonder vaste woonplaats

  Verblijft u in Nederland, maar heeft u geen vaste woon- of verblijfplaats? En heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u een paspoort of identiteitskaart aanvragen bij gemeentebalie Schiphol. Voordat u een afspraak kunt maken, moet u een aantal stappen doorlopen. De stappen worden hieronder beschreven. We doen ons best om u snel te helpen, maar houd rekening met 4 tot 6 weken wachttijd.

 • Erkennen van een kind

  Wilt u een kind erkennen? Dit doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente. Dat kan ook als u niet de biologische vader of moeder bent. Doordat u het kind erkent, wordt u de wettelijke vader of duomoeder. Daarmee krijgt u alle rechten en plichten die horen bij het ouderschap. Bel voor een afspraak.

 • Melden beëindiging geregistreerd partnerschap

  Wilt u uw partnerschap ontbinden? Dat kan via de rechter of met een overeenkomst bij de notaris of advocaat. Het maakt uit of er minderjarige kinderen zijn waar beide partners gezag over hebben. De beëindiging gebeurt bij de gemeente waar het partnerschap is ingeschreven. Pas dan is de beëindiging definitief.