Zoekresultaat 11 - 20 van 33 resultaten

  • Bewijs van in leven zijn

    Een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen in binnen- en buitenland kunnen daar om vragen. Staat u in Leidschendam-Voorburg ingeschreven? Vraag dit bewijs bij ons aan.

  • Paspoort voor vluchteling

    Woont u in Nederland en heeft u een status als vluchteling? Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort kunt u een afspraak maken. Na ongeveer een week is uw paspoort klaar.

  • Verklaring omtrent gedrag

    Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen als u bijvoorbeeld gaat werken in de kinderopvang of het onderwijs. Ook een bedrijf kan een VOG aanvragen. Een VOG kunt u digitaal aanvragen bij Dienst Justis. Wilt u liever langskomen bij het Servicecentrum, maak dan een afspraak. Neem het aanvraagformulier volledig ingevuld mee.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u dat gedaan en bent u het niet eens met de beslissing over uw bezwaar? Dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank.

    Mogelijk heeft u DigiD nodig. Komt u er niet uit? Bel 14 070 of gebruik het contactformulier

  • Betalen gemeentelijke belastingen

    U ontvangt vanaf 27 januari een aanslag voor gemeentelijke belastingen. U kunt de gemeentelijke belastingen betalen via internetbankieren, automatische incasso of met pin betalen aan de balie. Het hele aanslagbedrag moet u op de laatste vervaldag betaald hebben. De vervaldag staat op uw aanslagbiljet. Betaalt u met automatische incasso, dan mag u langer doen over uw betaling.

  • Paspoort

    Een paspoort vraagt u aan bij de gemeente waar u woont. Bent u 18 jaar of ouder? Het nieuwe document is 5 werkdagen na uw afspraak klaar en kunt u ophalen in het Servicecentrum Leidschendam. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een paspoort 5 jaar geldig. Bij spoed belt u 14 070.

  • Dwangsom bij niet tijdig beslissen

    Voor aanvragen en bezwaarschriften geldt een termijn waarbinnen de gemeente een besluit moet nemen. Dit heet de beslistermijn. Beslist de gemeente te laat dan kunt u de gemeente in gebreke stellen en een financiƫle tegemoetkoming vragen. Een dwangsom vraagt u schriftelijk aan.

  • Achternaam kiezen voor uw kind

    Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw 1e kind krijgt: die van u, van uw partner of beide namen. Dit wordt vastgelegd in een akte. Regel dit alvast voor de geboorte. Hiervoor moet u langskomen in het Servicecentrum.

  • Gemeentelijk groen adopteren

    U kunt gemeentelijk groen adopteren en zelf onderhouden. De grond en de beplanting blijven toegankelijk en eigendom van de gemeente. U sluit daarvoor met de gemeente een overeenkomst voor zelfbeheer. Om groen te kunnen adopteren moet uw aanvraag aan een aantal voorwaarden voldoen.

    U heeft DigiD nodig. Komt u er niet uit? Bel 14 070 of gebruik het contactformulier

  • Voorgenomen huwelijk melden

    Gaat u trouwen of uw partnerschap registreren? Dan moet u dat eerst melden. Dit heet melden van een voorgenomen huwelijk (ook wel ondertrouw). Dit doet u in de gemeente waar u wilt trouwen. U meldt uw voorgenomen huwelijk op zijn vroegst 1 jaar en uiterlijk 6 weken van tevoren.