Zoekresultaat 11 - 20 van 21 resultaten

  • Alcoholvergunning

    Wilt u als ondernemer alcohol verkopen of schenken? Dan heeft u een Alcoholvergunning nodig. Als de ondernemingsvorm verandert of als er een andere exploitant de zaak overneemt, moet u opnieuw een vergunning aanvragen. Om een alcoholvergunning aan te vragen, vult u alle formulieren in en maakt u een afspraak via 0165 579 111. Bij andere veranderingen is een melding voldoende.

  • Cursussen en trainingen

    Bij team Jeugd kunt u terecht voor cursussen en trainingen voor kinderen, jongeren en ouders. De cursussen en trainingen zijn alleen beschikbaar voor inwoners van gemeente Roosendaal. Woont u buiten gemeente Roosendaal en heeft u interesse in een training of cursus voor een kind of voor uzelf? Neem dan contact op met een jeugdprofessional van de gemeente waar u woont. Het is mogelijk dat zij de training ook aanbieden.

  • Individuele begeleiding

    Zoekt u individuele hulp bij allerlei zaken waar u in het dagelijks leven moeite mee hebt? Misschien is individuele begeleiding voor u een oplossing. Neem contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal. Zij helpen u direct of verwijzen u door naar de juiste partij.

  • Vuur stoken

    Sinds 1 januari 2024 is het voor u als inwoner niet meer mogelijk om een ontheffing aan te vragen voor het stoken van vuur in de buitenlucht. In de Algemene plaatselijke verordening (Apv) staat dat het verboden is om in de buitenlucht afvalstoffen te verbranden of op een andere manier vuur aan te leggen, te stoken of te hebben. Alleen bedrijven kunnen een uitzondering krijgen om buiten snoeihout te verbranden. Lees hieronder hoe dat kan.

  • Deeltaxi

    Een goedkoop alternatief voor de taxi is de deeltaxi. U reist samen met anderen. De taxi haalt u thuis op en brengt u naar uw bestemming. Wie een beperking heeft, vraagt een Wmo-deeltaxipas aan. Die maakt de ritprijs een stuk lager. Neem contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal (IOR). Zij helpen u direct of verwijzen u door naar de juiste partij.

  • Inschrijven in Registratie Niet-Ingezetenen

    Verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland? Bijvoorbeeld om hier te werken of te studeren? Dan kunt u zich laten inschrijven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) bij een RNI-loket in Nederland. U krijgt dan een burgerservicenummer (BSN).

  • Dagbesteding

    Voor wie zelfstandig woont is het soms lastig de dag zelfstandig in te vullen. Dagbesteding kan een oplossing zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden voor ouderen, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en met een psychische aandoening. Neem contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal (IOR). Zij helpen u direct of verwijzen u door naar de juiste partij.

  • Mantelzorgwoning aanvragen

    Als u zeer regelmatig mantelzorg verleent en hiervoor graag bij de hulpbehoevende wil gaan wonen, of de hulpbehoevende bij u, kunt mogelijk gebruik maken een mantelzorgwoning. De aanvraag bestaat uit 2 fasen. Als eerste dient u na te gaan of er sprake is van mantelzorg. Vervolgens dient u na te gaan of u een omgevingsvergunning nodig heeft of niet.

  • De verbinders van de gemeente Roosendaal

    Wil je een initiatief in eigen wijk of dorp starten? Wil je bijdragen aan de leefbaarheid in je eigen wijk of dorp? Ervaar je overlast in je buurt? Heb je vragen? Of weet je niet bij wie je terecht kunt met iets? Dan ben je bij de verbinders van de gemeente Roosendaal aan het goede adres.

  • Zorg op maat

    Hebt u of heeft uw kind zorg nodig? Meestal organiseren de gemeente, de huisarts of de medisch specialist deze zorg. Dit noemen we ‘zorg in natura’. Soms is het mogelijk dat u dit zelf doet. Dat kan met een ‘persoonsgebonden budget’, een PGB. Neem contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal (IOR). Zij helpen u direct of verwijzen u door naar de juiste partij.