Zoekresultaat 11 - 19 van 19 resultaten

  • Ondersteuning & advies

    Cliëntondersteuners bieden informatie, advies en kortdurende ondersteuning aan kwetsbare mensen, hun familie en andere betrokkenen. De cliëntondersteuner heeft specifieke kennis op het gebied van mensen met een beperking. En streeft ernaar dat mensen zich verder ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk in de samenleving kunnen meedoen. Samen met u en eventueel uw netwerk kijken ze naar wat nodig is zodat u zelf weer verder kunt, ook ondersteunen zij bij aanvragen mocht dit nodig zijn.

  • Participatieraad Sociaal Domein Westervoort (PSDW)

    De Participatieraad organiseert tijdelijke themagroepen, bestaande uit inwoners en professionals, die de gemeente adviseren over nieuw of gewijzigd beleid op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Jeugdwet, Participatiewet en het minimabeleid.

  • Informatie rondom zorg, welzijn en financiën

    Gemeente, huisartsen en zorgaanbieders trekken samen op om de zorg en ondersteuning voor u zo goed mogelijk te laten verlopen. Juist nu in deze periode! Blijf niet zitten met vragen en wacht ook vooral niet te lang!

  • RSD de Liemers

    RSD de Liemers is voor de gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet. De Participatiewet zorgt voor financiële ondersteuning als een inwoner niet in staat is te voorzien in het eerste levensonderhoud. Maar daar stopt het niet mee. Want uiteindelijk is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen deel (blijven) nemen aan het arbeidsproces of vrijwilligerswerk doen. Meer informatie over openingstijden en contactgegevens van RSD de Liemers:

  • Onafhankelijke cliëntondersteuning

    De medewerkers van het Sociaal loket staan voor u klaar bij elke hulpvraag. Zij stellen een oplossing voor en leggen alles zo helder mogelijk uit. Het kan zijn dat u daar graag iemand bij hebt die onafhankelijk is. Iemand die uw belangen behartigt, kennis van zaken heeft en graag met u meekijkt. Dat kan! Iedereen kan een beroep doen op die ondersteuning. Dat noemen we onafhankelijke cliëntondersteuning.

  • Sociaal team

    Het Sociaal Team van de gemeente Westervoort is er speciaal voor mensen die op meerdere gebieden problemen hebben. En waarbij het niet lukt om deze zelf op te lossen. De situatie kan extra complex zijn, doordat er problemen zijn ontstaan met de hulpverlening, of wanneer hulp wordt geweigerd. Bent u hulpverlener? Vraag ondersteuning aan:

  • Melding verplichte geestelijke gezondheidszorg in het kader van de Wvggz

    Het kan zijn dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen door een psychiatrische aandoening. Dan is hulp nodig. Als de betrokkene geen hulp wil, kan verplichte geestelijke gezondheidszorg worden ingezet. Maakt u zich zorgen over iemand? Denkt u dat deze persoon dringend verplichte geestelijke gezondheidszorg nodig heeft? U kunt dan een melding doen in het kader van de Wet verplichte ggz (Wvggz).

  • Wmo

    Heeft u behoefte aan ondersteuning, zorg of hulp en kunt u die niet krijgen van kinderen, familie, buren of vrijwilligers? Maakt u zich zorgen over een buurvrouw, kennis of één van uw ouders? Neem dan contact op met het Sociaal loket voor informatie.

  • Vroeg Eropaf

    Team Vroeg Eropaf helpt inwoners met (beginnende) financiële problemen. Eeen eerste betalingsachterstand is vaak nog eenvoudig op te lossen. Wanneer inwoners langer wachten, is de kans groter dat de schulden verder oplopen. Door samen te werken met woningcorporatie Vivare, zorgverzekeraars, Vitens en energiemaatschappijen krijgen de gemeenten inwoners met mogelijke geldproblemen eerder in beeld. En zo kunnen we deze inwoners eerder hulp bieden en samen kijken naar een oplossing. De hulp is aan huis, gratis en vrijblijvend.