Zoekresultaat 11 - 20 van 64 resultaten

  • Subsidie voor sportverenigingen aanvragen

    Sportverenigingen en –instellingen met leden kunnen subsidie aanvragen. De gemeente kan ook passende sportaccommodaties aanbieden. Denkt u dat uw vereniging in aanmerking komt voor een bijdrage? Kijk in de gemeentelijke subsidieverordening of er een subsidie voor u is. U leest daar ook hoe u die kunt aanvragen. De gemeente beslist of u een bijdrage krijgt en in welke vorm. U krijgt hiervan bericht.

  • Dwangsom bij niet tijdig beslissen

    Als de gemeente te laat een beslissing neemt op uw aanvraag of bezwaarschrift voor een vergunning of ontheffing, kunt u recht hebben op een dwangsom. Deze dwangsom is een boete die de gemeente aan u moet betalen. De boete wordt opgelegd per dag dat de beslissing te laat is. Tot maximaal 42 dagen.

  • Vermoeden woonfraude melden

    Vermoedens van woonfraude kunt u online melden. Doe dit als u denkt dat in een woning sprake is van onderhuur, leegstand, illegale kamerverhuur, overbewoning of een wietplantage. U mag uw melding anoniem doorgeven.

  • Grafonderhoudsrecht

    Voor het door de gemeente onderhouden van een uitgegeven (urnen)graf op de gemeentelijke begraafplaats wordt een onderhoudsrecht in rekening gebracht.

  • Woonoverlast

    Heeft u overlast van uw buren, zoals geluidsoverlast of burenruzie, probeer hier dan met uw buren over te praten. Of vraag bemiddeling aan. Is dit niet voldoende, dan kunt u woonoverlast online melden bij de gemeente.

    Wat is woonoverlast

    Woonoverlast kan het woonplezier en gevoel van veiligheid ernstig bedreigen. Overlast kan bestaan uit:

    • burenruzie, asociaal gedrag, agressie
    • geweld, intimidatie, strafbare feiten
    • drugsgebruik en alcoholgebruik
    • geluidsoverlast
    • pesterijen
    • prostitutie
    • stank
    • vervuiling en verwaarlozing
    • problemen rond de woning (kelderbox, portiektrap en galerij)

    Wat kunt u zelf doen om woonoverlast op te lossen?

    In gesprek met uw buren

    Heeft u overlast van de buren, probeer dan met hen hierover te praten. Als uw buren niet weten wat er mis is, kunnen zij het ook niet oplossen. Spreek uw buren op een rustig moment vriendelijk aan op hun gedrag. Vertel dat u overlast van hen ervaart en wat de overlast precies is. Wacht hier niet te lang mee. Probeer ruzie te voorkomen. Dat maakt de situatie alleen maar vervelender en de overlast wordt daarmee niet verholpen.

    Kijk of u meer buren bij het gesprek kunt betrekken. De kans bestaat dat u niet de enige bent die overlast ervaart.

    Bemiddeling via verhuurder of bemiddelingsbureau

    Helpt een gesprek met uw buren niet, of durft u het gesprek niet alleen aan? Onderneem dan de volgende stap:

    Bij een huurwoning

    Maak altijd een melding over woonoverlast bij de verhuurder. De verhuurder is als eigenaar van de woning verantwoordelijk voor de aanpak van de woonoverlast. De verhuurder informeert u over de te nemen stappen. Zoals bemiddeling.

    Bij een koopwoning

    Neem contact op met Beterburen. Beterburen biedt bemiddeling aan buren die overlast van elkaar ervaren en daar zelf niet uitkomen. Bemiddeling door Beterburen is gratis.

  • Gratis energieadvies voor VvE's en maatschappelijke organisaties

    VvE’s en maatschappelijke organisaties kunnen advies krijgen over energiebesparing voor het verminderen van de CO2-uitstoot. VvE’s met een gezamenlijke stookinstallatie kunnen gratis advies aanvragen. Dit aanbod geldt ook voor maatschappelijke organisaties, zoals scholen, culturele instellingen, sportverenigingen, kerken of kinderopvang.

    Adviseurs van Eagle Energy komen voor het advies langs om op zoek te gaan naar verbeterpunten. Onder andere de stookinstallatie, het leidingenwerk en het warmteafgiftesysteem worden bekeken. Het advies geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen u kunt nemen en hoe snel deze zich terugverdienen door een lagere energierekening.

    Waterzijdig inregelen

    Waterzijdig inregelen kunt u zelf laten uitvoeren aan de hand van het advies. Waterzijdig inregelen verbetert de waterbalans in de cv-installatie. Het is een relatief makkelijk uit te voeren en goedkope maatregel. De maatregel zorgt voor een grote energiebesparing en kan zichzelf in vier jaar terug verdienen. Zonder waterzijdig inregelen gaat veel energie verloren. Het warme water in de cv-installatie wordt namelijk niet optimaal benut over de radiatoren. In 85% van de gebouwen kan minimaal 15% energie worden bespaard door waterzijdig inregelen. Waterzijdig inregelen zorgt daarnaast voor meer comfort en voorkomt tikkende buizen.

    Sinds 1 maart 2020 is waterzijg inregelen wettelijk verplicht bij nieuwe cv-ketels en bij het overschakelen naar een andere warmtebron.

  • Schade aan een zitbankje, fietsvoorziening, afrastering of afvalbak melden

    Met dit formulier meldt u schade aan straatmeubilair, afrastering of afvalbak. Geef snel en eenvoudig uw melding door via de Fixi-app of website: waar en wanneer het u uitkomt.

  • Echtscheiding melden

    U kunt op twee manieren een echtscheiding aanvragen. U kunt dit samen met uw ex-partner doen. Dit heet een gemeenschappelijk verzoekschrift. Een andere mogelijkheid is om het zelfstandig te doen, zonder uw ex-partner. Dit heet een eenzijdig verzoekschrift.

    Voor beide manieren bent u verplicht om een advocaat in te schakelen. Uw advocaat stuurt het verzoekschrift aan de rechtbank. U betaalt de kosten voor de behandeling van uw zaak door de rechter. Dit zijn de griffierechten. Daarnaast betaalt u voor een advocaat.

    De rechter doet een aantal weken na de zitting uitspraak. Uw advocaat ontvangt de echtscheidingsbeschikking.

  • Reactieformulier

    U kunt hieronder uw persoonlijke gegevens invullen. Deze gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt om u op de hoogte te houden omtrent de afhandeling van deze Tips en opmerkingen. U bent niet verplicht om deze gegevens in te vullen.

  • Schuldhulpverlening

    Veel mensen in Nederland hebben te maken met betalingsachterstanden en schulden. De gemeente kan u hierbij helpen. Komt u er zelf niet meer uit? Dan is dat niets om u voor te schamen. Neemt u contact op met de gemeente? Dan voorkomt u dat uw problemen erger worden.