Zoekresultaat 11 - 20 van 217 resultaten

 • Militair rijbewijs omwisselen

  Een Nederlands militair rijbewijs is alleen geldig binnen de militaire organisatie, op militaire terreinen. In het normale verkeer mag u die niet gebruiken. U kunt het militair rijbewijs omwisselen voor een normaal rijbewijs.

 • Bewijs van in leven zijn of Attestatie de vita

  Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen hier om vragen. Er zijn twee soorten: Bewijs van in leven zijn (voor gebruik in Nederland) en Attestatie de Vita (voor gebruik in het buitenland).

 • Buurtidee

  Heeft u een wens of een leuk idee voor uw straat, buurt of wijk? Bijvoorbeeld samen met de buren de straat opknappen, een buurtfeest of een spelletjesmiddag voor de kinderen? Dan kunt u een financiële vergoeding aanvragen van maximaal € 2.500 om uw plan uit te voeren. Meld online uw buurtidee aan.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Als u een nieuwe woning of bedrijfspand bouwt, moet het worden aangesloten op de riolering. U kunt een rioolaansluiting bij de gemeente aanvragen.

 • Aanpassingen in huis (woningaanpassingen)

  U zoekt hulp bij een aanpassing in uw woning. Zodat u langer zelfstandig kunt wonen. Het lukt u bijvoorbeeld niet meer om staand te douchen of u kunt minder goed lopen.

 • Inkomens- en vermogensgrenzen

  Om te bepalen of iemand recht heeft op een minimaregeling, is een maximumgrens voor het inkomen en vermogen vastgelegd. De inkomens- en vermogensgrenzen gelden voor alle minima-voorzieningen, zoals Regeling Meedoen, Kindpakket in natura, Individuele inkomenstoeslag, Bijzondere bijstand, Bijzondere bijstand en eigen risico zorgverzekering en Bijzondere bijstand voor kosten rechtsbijstand.

 • Rekenvoorbeelden: variabel tarief huisvuil

  Op deze pagina ziet u enkele rekenvoorbeelden over hoe u met meer afval scheiden uw kosten voor het verwerken van uw huisvuil (afvalstoffenheffing) kunt verminderen.

 • Zakenpaspoort aanvragen

  Als u veel reist voor uw beroep, kunt u overwegen een zakenpaspoort aan te schaffen. Een zakenpaspoort is eigenlijk een gewoon paspoort, maar heeft extra bladzijden. Zo is er meer ruimte voor visa en douanestempels. Als u een zakenpaspoort aanvraagt, kunt u niet ook nog een normaal paspoort aanvragen. Een zakenpaspoort is 10 jaar geldig.

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

  Om uw partnerschapsregistratie officieel om te zetten in een huwelijk, geeft u dit eerst door aan de gemeente. Daarna tekent u de akte van omzetting. Dit kan aan de balie in het gemeentehuis of op een trouwlocatie. Een huwelijk kan niet worden omgezet in een geregistreerd partnerschap.

 • Soorten graven op begraafplaats

  Heeft u al eens nagedacht over het soort graf waarin u begraven wilt worden? Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Zo zijn er algemene graven, particulieren graven, kindergraven en grafkelders. Op de begraafplaats in Poortugaal zijn alle graven 1 diep. U kunt kiezen voor een dubbel graf als u 2 graven naast elkaar wilt. Op de begraafplaats in Rhoon zijn alle…