Zoekresultaat 11 - 15 van 15 resultaten

  • Verhuizing doorgeven

    Verhuist u binnen de gemeente naar een ander adres of komt u vanuit een andere gemeente in de gemeente Beuningen wonen? Geef uw verhuizing op tijd door. Doe dit maximaal 4 weken ervoor of uiterlijk 5 dagen na uw verhuisdatum. Verhuist u van Beuningen naar een andere gemeente? Dan hoeft u zich alleen bij de nieuwe gemeente in te schrijven. Uiterlijk 5 werkdagen na uw verhuisdatum of meldingsdatum is uw melding verwerkt. Wilt u weten of u al staat ingeschreven? Log in op www.mijn.overheid.nl en kijk of uw inschrijving is verwerkt. Let op! Schrijft u zich voor het eerst in in Nederland? Of gaat het om een herinschrijving? Neem dan contact op met de gemeente via 14 024. Meer informatie vindt u hier. Wilt u verhuizen naar een recreatiewoning? Neem dan contact op met de gemeente via 14 024. Verhuizing doorgeven  Kosten Geen. Voorwaarden De volgende personen mogen een verhuizing doorgeven: Uzelf als u 16 jaar of ouder bent ouder, voogd of verzorger voor minderjarige kinderen tot 16 jaar echtgenoten / geregistreerde partners die op hetzelfde nieuwe adres gaan wonen voor elkaar ouders en hun meerderjarige kinderen die op hetzelfde adres gaan wonen voor elkaar een meerderjarige die daarvoor schriftelijk gemachtigd is de curator voor een persoon die onder curatele is gesteld Meer informatie Wilt u uw verhuizing toch regelen op het gemeentehuis? Maak dan een afspraak. Woont u in het buitenland en komt u in Nederland wonen? Schrijft u zich dan binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk in bij de gemeente. Neem hiervoor contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 024. Emigreren op Rijksoverheid.nl

  • Wijziging melden bijstandsuitkering

    Als u een bijstandsuitkering ontvangt en uw situatie verandert, geef dit dan direct door aan de gemeente. Wijzigingen geeft u door via het inkomstenformulier dat u maandelijks krijgt toegestuurd. U kunt ook contact opnemen met uw klantmanager via telefoonnummer 14 024 of een mail sturen naar inkomen@beuningen.nl. Download formulier vakantiemelding Voorwaarden U moet de volgende veranderingen in uw situatie melden: U gaat samenwonen of juist alleen wonen. U verdient geld met tijdelijk, part time of vast werk. U krijgt geld of dure spullen, bijvoorbeeld via een erfenis. U gaat op vakantie of naar het buitenland. Dit moet u melden met het formulier vakantie/verblijf in het buitenland (pdf, 61 kb)

  • Uitkering aanvragen

    Heeft u geen werk en te weinig geld om van te leven? Dan kunt u een (aanvullende) bijstandsuitkering aanvragen. Checklist invullen Voorwaarden U vult eerst de checklist in en dan ziet u direct of u in aanmerking komt voor een (aanvullende) bijstandsuitkering. Als u in aanmerking komt dan bellen wij u op voor een afspraak. Meer informatie Infotheek Op zoek naar werk (pdf, 97 kb)

  • Echtscheiding

    Is uw huwelijk/geregistreerd partnerschap ontbonden/ of beëindigd? Dan moet de uitspraak van de rechtbank (beschikking) binnen 6 maanden bij de gemeente zijn waar uw huwelijk of partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat of notaris dit voor u. Kosten Geen. Voorwaarden Een echtscheiding vraagt u bij de rechtbank aan; het beëindigen van een geregistreerd partnerschap kan bij een notaris of advocaat. Uw advocaat of notaris stuurt de beschikking of overeenkomst naar de gemeente. De gemeente schrijft de beschikking /overeenkomst van de rechtbank/notaris in het register van de burgerlijke stand in. Daarna is uw huwelijk of partnerschap officieel ontbonden of beëindigd. Voorwaarde is dat er geen beroep tegen de beschikking meer mogelijk is en dat beide partijen de beschikking accepteren. U kunt de echtscheiding alleen laten inschrijven in de gemeente waar u bent getrouwd. Meer informatie Lees meer over scheiden

  • Leerplicht

    Alle kinderen in Nederland tussen de 5 en 16 jaar oud zijn leerplichtig. Zij moeten verplicht naar school. Uw kind mag al naar school als het 4 jaar oud is. De leerplicht begint op de eerste dag van de maand nadat uw kind 5 jaar wordt. Wordt uw kind bijvoorbeeld 5 jaar op 16 februari, dan moet hij/zij vanaf 1 maart naar school. De leerplicht stopt aan het einde van het schooljaar waarin uw kind 16 jaar wordt. Na de leerplicht begint  de kwalificatieplicht. Deze verlengt de leerplicht tot: een jongere een startkwalificatie haalt. Een startkwalificatie is een HAVO,VWO of minimaal MBO niveau 2 diploma. de dag dat hij/zij 18 jaar wordt. Een jongere mag nadat hij of zij 16 jaar is geworden school combineren met werken, zoals bij een beroepsbegeleidende leerweg. Bijzonderheden Uw kind kan vrijstelling van de inschrijvingsplicht krijgen als: het door psychische of lichamelijke problemen niet in staat is om onderwijs te volgen. De leerplichtambtenaar heeft dan onder andere een verklaring van een arts of psycholoog nodig. het op een school in het buitenland staat ingeschreven. De leerplichtambtenaar heeft dan een bewijs nodig dat uw kind op een school in het buitenland ingeschreven staat en deze regelmatig bezoekt. u bezwaar heeft tegen de levensbeschouwelijke richting van scholen in uw buurt. Uw kind kan in aanmerking komen voor vervangende leerplicht als: hij/zij niet geschikt is volledig dagonderwijs aan een school te volgen. hij/zij op andere manier voldoende onderwijs volgt. Uw kind kan bijzonder verlof krijgen: als u gaat verhuizen bij een huwelijk of een huwelijksjubileum van bloed- of aanverwanten bij viering van een ambtsjubileum van de ouders op een religieuze feestdag als u vanwege uw beroep alleen buiten de schoolvakanties op vakantie kunt (dit moet aangetoond worden en mag niet in de eerste twee lesweken van het schooljaar plaats vinden). De leerplichtambtenaar beslist over vrijstelling van inschrijvingsplicht of vervangende leerplicht. Bij bijzonder verlof beslist de schoolleiding of als dit langer dan 10 dagen duurt, de leerplichtambtenaar. Meer informatie Lees meer over de leerplicht.