Zoekresultaat 11 - 20 van 33 resultaten

 • Cliëntondersteuning

  Het is niet altijd makkelijk om uw weg te vinden in de mogelijkheden, wetten en regels op het gebied van zorg en ondersteuning. Vindt u het prettig dat iemand u helpt in het contact met de gemeente? Wilt u hulp bij het kiezen van uw ondersteuning? U kunt uiteraard hulp vragen aan een familielid. U kunt ook gratis een beroep doen op een onafhankelijke cliëntondersteuner

 • Vestiging vanuit het buitenland

  Klik hier voor meer informatie als u zich wil vestigen vanuit het buitenland in de gemeente Drimmelen.

 • Persoonsgebonden budget

  Komt u in aanmerking voor ondersteuning op maat vanuit de Wmo? Dan regelen wij de ondersteuning voor u. Dit noemen we Zorg in Natura. U kunt ook in aanmerking komen voor een Persoonsgebonden budget (PGB). U bespreekt dit in het gesprek met onze consulent.

 • Werk zoeken

  Iedere burger is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen levensonderhoud. Er wordt van u verwacht dat u er alles aan doet om werk te vinden. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat dit niet lukt en u hierdoor geen inkomsten heeft.

 • Vuur stoken in de open lucht

  Vuur stoken in de open lucht is verboden. Bijvoorbeeld als u (snoei)afval verbrandt. Als u dit toch wilt doen, vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente.  

 • Hulp bij vervoer

  Kunt u door ziekte, ouderdom of een beperking geen gebruikmaken van een ‘gewoon’ vervoersmiddel zoals bus, auto of fiets? Dan wordt het lastiger om uw sociale contacten of activiteiten te blijven doen. Soms is dat op te lossen met een aanpassing aan uw eigen vervoersmiddel. Soms is er aangepast vervoer nodig, zoals een aangepaste fiets, scootmobiel of de deeltaxi.

 • Arbeidsmeldpunt Drimmelen (AMD)

  Via het Arbeidsmeldpunt Drimmelen kan een werkgever een vacature melden. De gemeente Drimmelen, maar ook collega-gemeenten, beschikken over een bestand werkzoekenden.

 • Sociaal Wijzer Drimmelen

  Het is belangrijk voor inwoners te weten welke vormen van ondersteuning en zorg in Drimmelen beschikbaar zijn. Informatie daarover moet eenvoudig toegankelijk zijn. Zoekt u een thuiszorgorganisatie, een fysiotherapeut of een instelling voor geestelijke gezondheidszorg? Kijk dan op www.sociaalwijzerdrimmelen.nl. Hier vindt u een handzaam overzicht van aanbieders op sociaal gebied in de regio.

 • Deeltaxi

  Met Deeltaxi West-Brabant reist u comfortabel en veilig naar uw bestemming. Op bezoek bij familie of winkelen in de stad? Naar het ziekenhuis? Deeltaxi West-Brabant is er voor iedereen. 

 • Subsidie voor monument

  Als u eigenaar bent van een monument en u wilt het monument restaureren of er is groot onderhoud nodig, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten.