Zoekresultaat 11 - 20 van 75 resultaten

  • Conceptverzoek

    Wil je gaan (ver)bouwen en ben je op zoek naar meer informatie? Op het Omgevingsloket vind je het omgevingsplan voor Eindhoven. Hierin is onder meer vastgelegd wat wel en niet mag op een bepaald adres.Op het Omgevingsloket kun je een vergunningencheck doen om te kijken of je een vergunning nodig hebt. De aanvraag kun je in dat geval ook direct hier indienen. Regels rondom verbouwen kunnen complex zijn. Het is aan te raden om  een adviesbureau, aannemer of architect in te schakelen. Je kunt daarnaast ook een conceptverzoek indienen bij de gemeente. Een aanvraag conceptverzoek doe je om een plan te laten toetsen op haalbaarheid.Heb je een vraag over een ontwikkeling van acht of meer woningen of het wijzigen van bijvoorbeeld de functie bedrijf/horeca naar wonen? Dan kun je een plan indienen via Intake nieuwe bouwinitiatieven.

  • Ontheffing schenken zwak- alcoholhoudende dranken

    Wanneer je tijdens een evenement op openbaar terrein, bijvoorbeeld een weg, zwak- alcoholhoudende drank wilt schenken, heb je een ontheffing nodig. Vraag de ontheffing tenminste 4 weken voor het evenement bij ons aan.

  • Huisnummer aanvragen en straatnaamsuggestie doen

    De gemeente moet elke standplaats, elke ligplaats en gebouwen een huisnummer geven. Wanneer een omgevingsvergunning is aangevraagd, nemen we het toekennen van een huisnummer automatisch mee. Wil je een (extra) huisnummer of heb je geen omgevingsvergunning nodig? Vraag dat dan online bij ons aan.Ook is het onze taak om nieuwe straten een naam te geven. Heb je een idee voor de naam van een nieuwe straat? Geef het dan ook online aan ons door.

  • Hulp bij schulden

    Groeien de geldzorgen je boven het hoofd en kom je er niet alleen uit? Wij kunnen hulp bieden via een schuldregeling of budgetbeheer. Schuldregeling is gericht op het oplossen van alle schulden. Bij budgetbeheer is het doel om een financiële situatie stabiel te houden door de vaste lasten door te betalen.

  • Uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)

    Het uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen is een bewijs dat je als niet-ingezetene bent geregistreerd in Nederland. Je bent een niet-ingezetene als je korter dan 4 maanden in Nederland woont of gaat wonen, of als je niet meer in Nederland woont maar wel een relatie hebt met de Nederlandse overheid (bijvoorbeeld als je in het buitenland pensioen of een uitkering krijgt). Vraag een uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen online aan. Voor het aanvragen van een uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen moeten je adresgegevens correct en volledig geregistreerd zijn. Is dit nog niet het geval? Vul dan eerst het formulier ‘Adres in het Register Niet-Ingezetenen wijzigen in en stuur deze op.

  • Tijdelijk gebruik openbare ruimte

    Wil je tijdelijk een object in de openbare ruimte plaatsen, zoals bijvoorbeeld een container (langer dan 5 dagen), bouwkeet, (rol)steiger, hoogwerker of mobiele kraan? Dan heb je een vergunning 'tijdelijk gebruik openbare ruimte' nodig. Kleinere projecten kunnen in aanmerking komen voor een zogenaamde 'flitsvergunning'. Dit is een vergunning die, als je de aanvraag vóór donderdagmiddag 12.00 uur hebt ingediend, dezelfde week nog wordt behandeld en eventueel verleend.

  • Vrijstelling overschrijding geluidsnorm aanvragen

    Organiseer je als organisatie of bedrijf een festiviteit op je eigen terrein en verwacht je dat het geluid te hard is volgens de voorschriften? Vraag dan minimaal 2 weken van tevoren vrijstelling aan door een kennisgeving incidentele festiviteit te doen.

  • Evenementenvergunning aanvragen

    Ben je door Eindhoven247 naar ons gestuurd? Dan kun je een evenementenvergunning aanvragen.

  • Laadpalen voor elektrische auto's

    Steeds meer Eindhovenaren rijden elektrisch, maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom faciliteert de gemeente Eindhoven openbare laadpalen, die iedereen met een laadpas kan gebruiken. Zo kunnen elektrische auto's altijd in de buurt opgeladen worden.

  • Loterij organiseren

    Wil je als vereniging een loterij organiseren waaraan publiek deelneemt? Vraag dan een loterijvergunning aan. Je krijgt alleen een vergunning als de opbrengsten van de loterij voor minimaal 40% worden besteed aan een goed doel. Voorbeelden hiervan zijn:Het kopen van nieuwe muziekinstrumenten door een muziekvereniging;De renovatie van het dak van een kerkgebouw.