Zoekresultaat 11 - 20 van 185 resultaten

  • Standplaats weekmarkt aanvragen

    Wilt u een standplaats op de weekmarkt dan moet u daarvoor een vergunning aanvragen. Wij adviseren om eerst contact op te nemen met de marktcommissie of er ruimte voor een standplaats beschikbaar is.

    Elke markt heeft zijn eigen marktcommissie. De leden van de marktcommissies zijn:

    Markt Delden:    
    Henri van Houten 06-54256654 henryvanhouten@home.nl 
    Markt Goor:    
    Ben Geelink      06-54201870 bgeelink@gmail.com
    Markt Markelo:     
    Peter Boeijen           06-43976148 peter@boeijen-agf.nl                 

    Na goedkeuring van de marktcommissie kunt u desgewenst enkele keren “meelopen” op de markt, zonder direct een vergunning aan te vragen. Hiervoor vult u het  Aanvraagformulier Meelopen op de markt  in. De kosten per keer dat u meeloopt worden in rekening gebracht.

    Ook kan een vergunning worden aangevraagd, hiervoor vult het Aanvraagformulier Standplaatsvergunning weekmarkten in.

  • Omgevingsvergunning - milieu of melding bedrijven

    Uw onderneming heeft te maken met milieuvoorschriften. In veel gevallen is het niet nodig een vergunning aan te vragen, maar is het indienen van een melding voldoende. Meestal is dan het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeer (Activiteitenbesluit) van toepassing. In andere, meer complexe gevallen is een omgevingsvergunning voor de activiteit milieu nodig van de gemeente, de provincie of - in uitzonderlijke gevallen - het Rijk. Voor een omgevingsvergunningen voor de activiteit milieu of meldingen worden geen leges in rekening gebracht.

  • Verkeersregelaars

    Bij zowel meldingsplichtige als vergunningplichtige evenementen kunnen verkeersregelaars nodig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Deze verkeersregelaars moeten een verkeersregelaarsexamen afleggen. Dat gebeurt door e-learning via internet. 

  • Vervoermiddelen

    Wanneer u dagelijks problemen heeft met verplaatsing of vervoer in uw directe woonomgeving, dan komt u misschien in aanmerking voor een (aangepast) vervoermiddel.

    Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een scootmobiel of een driewielfiets. Heeft u niet dagelijks een probleem met het vervoer in uw directe omgeving, dan kunt u denken aan oplossingen die u zelf kunt regelen zoals het aanpassen van uw fiets naar een Tworby (een driewielfiets) of het huren van een scootmobiel.

  • Openbare laadpalen

    Als inwoner van de gemeente Hof van Twente heeft u de mogelijkheid een openbare laadpaal aan te vragen. Daarbij moet u wel voldoen aan de volgende voorwaarden:

    • U woont in de gemeente Hof van Twente of werkt er minimaal 20 uur per week
    • Uw elektrische auto kan niet op eigen terrein worden geparkeerd/opgeladen
    • Er is geen openbare laadpaal (gepland) binnen een loopafstand van 250 meter van uw adres.

    Wij houden bij de laadpaal één of twee plekken vrij voor het opladen van een elektrische auto. Iedereen mag van deze openbare laadplek(ken) gebruik maken voor het opladen van een elektrische auto. Het is niet de bedoeling dat de elektrische auto na het opladen geparkeerd blijft op die plek. Ook andere auto’s mogen niet op die plek parkeren.

  • Opvragen bouw- en milieuvergunningen

    Informatie en bouwtekeningen uit reeds gearchiveerde bouw- en milieudossiers kunt u inzien of opvragen. De door u gewenste informatie wordt gekopieerd en toegestuurd. Dit kan zowel per post als digitaal. Indien u het dossier  eerst wil inzien, dan krijgt u telefonisch of via e-mail bericht dat het door u gevraagde dossier bij de receptie van het gemeentehuis kan worden ingezien, zodat u kunt  aangeven welke informatie u nodig heeft. De gevraagde informatie wordt binnen 10 werkdagen toegestuurd.

  • Melding groen

    De gemeente is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het openbaar groen. U kunt meldingen doen over bladafval, bomen en openbaar groen. Meldingen over onderhoud aan bermen, sloten en onkruid op verhardingen doet u via Melding wegen.  Een melding geeft u snel aan ons door via het digitale meldformulier en via Whatsapp (06-57813491). U kunt daarbij ook eenvoudig een foto van de situatie meesturen. 

  • Bijzondere bijstand voor chronisch zieken en gehandicapten

    Heeft u een laag inkomen en bent u langdurig (chronisch) ziek of gehandicapt? Dan kan het zijn dat u recht hebt op een vergoeding van het wettelijk verplicht eigen risico van de zorgverzekering.

  • Aansprakelijk stellen gemeente

    Vindt u dat u schade heeft opgelopen door de gemeente? Bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud aan gemeentelijke objecten (wegen, openbaar groen of bouwwerken) of gemeentelijk handelen (schade aan uw voertuig, veroorzaakt door een gemeentelijke voertuig)? Dan kunt u de gemeente gratis aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen. 
    De gemeente is aansprakelijk als u kunt bewijzen dat de schade direct een gevolg is van  niet of niet juist handelen door de gemeente. De gemeente beoordeelt uw schadeclaim. Als de gemeente uw aansprakelijkstelling erkent, krijgt u mogelijk een (gedeeltelijke) schadevergoeding. Als de gemeente uw aansprakelijkstelling afwijst, ontvangt u een brief met een toelichting.

  • Huishoudelijke ondersteuning

    U kunt een beroep doen op de Wmo-voorziening huishoudelijke ondersteuning wanneer u:

    • (tijdelijk) niet zelf uw huishouden kunt doen;
    • niet (voldoende) hulp van familie, buren of kennissen kunt krijgen om het probleem op te lossen