Zoekresultaat 11 - 18 van 18 resultaten

  • Precariobelasting

    Precario is de belasting die u betaalt voor gebruik van gemeentegrond. U moet deze belasting betalen als u een terras, container, uithangbord of bouwsteiger op grond van de gemeente heeft staan. Bijvoorbeeld op de stoep. Wilt u iets op gemeentegrond doen? Meld het bij de gemeente. U krijgt dan ook te horen of u misschien een omgevingsvergunning nodig heeft.

  • Verzoek tot beoordelen verjaren grondgebruik

    Wanneer een burger te goeder trouw bezitter is van een stuk grond dan geldt een verjaringstermijn van 10 jaar en indien hij niet te goeder trouw is, bedraagt die termijn 20 jaar. Als u een beroep doet op verjaring, dan beoordeelt de gemeente of dit inderdaad het geval is. Daarvoor moet u bewijsmateriaal aanleveren (denk aan oude foto's, luchtfoto's, verklaringen, kadastrale tekeningen etc.). Als de gemeente instemt met de verjaring, dan bent u eigenaar van de strook grond. Dan kunt u de verjaring inschrijven in de openbare registers van het Kadaster. Als de gemeente niet instemt met de verjaring, dan gaat de gemeente met u in gesprek over de mogelijkheden.

  • Beroepschrift indienen

    U kunt tegen veel besluiten van de gemeente een bezwaarschrift indienen. De gemeente beslist over uw bezwaar. Als u het niet eens bent met die beslissing, kunt u in beroep gaan. In de beslissing die u van de gemeente ontvangt staat waar u in beroep kunt gaan. Dit is meestal de rechtbank. Vaak krijgt u een uitnodiging voor een rechtszitting. Tijdens de rechtszitting kunt u mondeling toelichten waarom u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar. U mag dit ook door uw advocaat of gemachtigde laten doen.

  • Vuur stoken (stookontheffing)

    U mag geen vuur stoken in de openlucht. Dit is om planten en wilde dieren te beschermen. U mag meestal wel rookwaren en kaarsen gebruiken, tenzij de gemeente een rookverbod heeft ingesteld. Vuur voor bakken en braden is alleen toegestaan als dit niet gevaarlijk is voor de omgeving. Wilt u toch vuur stoken in de openlucht? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente. Er gelden regels voor het stoken van vuur in de open lucht, zo mag er bijvoorbeeld geen verbranding plaatsvinden binnen de bebouwde kom als bedoeld in de Wegenverkeerswet. Alle regels kunt u lezen in de Voorwaarden stookontheffing.

  • Vestigen van een zakelijk recht

    Als u grond wilt gebruiken van de gemeente en hierop wil bouwen, dan is het in sommige gevallen wenselijk een zakelijk recht (opstalrecht/erfpachtrecht) te vestigen. Hiervoor kunt u een verzoek indienen. De gemeente beoordeelt wat de mogelijkheden zijn.

  • Informatieverzoek Archief

    Uit het gemeentearchief is een grote hoeveelheid informatie aan te vragen, die we u per e-mail kunnen toezenden. Dit omvat bijvoorbeeld bouwtekeningen of aanvragen naar informatie over uw voorouders. Daarnaast is het natuurlijk nog altijd mogelijk om het archief zelf te bezoeken om onderzoek te doen.  Meer informatie over het bezoeken van het archief vindt u hier:  Gemeentearchief - gemeente Hulst 

  • Aanvraag standplaats woonwagen

    De gemeente Hulst heeft op verschillende locaties woonwagencentra:  Kamillestraat Hulst  James Cookstraat/Beringstraat Hulst  Tragel Sint Jansteen  Lepelstraat Kloosterzande  Woestijneplein Clinge 

  • Radicalisering melden

    Signalen Personen die radicaliseren keren zich af van de maatschappij. Zij kunnen afwijkend en extreem gedrag laten zien. Hiermee willen ze een bepaald doel bereiken. Deze personen kunnen bijvoorbeeld: extreme islamitische ideeën plaatsen op sociale media plannen maken om naar strijdgebieden zoals Syrië af te reizen geweld gebruiken afstand nemen van persoonlijke relaties en contacten verbreken Contact Merkt u dat iemand in uw omgeving radicaliseert? Of heeft u overlast van deze persoon of heeft u vragen over radicalisering? Neem dan contact op met de met de ambtenaar openbare orde en veilgheid van uw gemeente via teleefoonnummer: 14 0114 of via email: openbareveiligheid@gemeentehulst.nl.