Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

  • Demonstratie of betoging houden

    Iedereen mag een betoging of demonstratie organiseren. Het is wel verplicht om dit minstens 48 uur van tevoren bij de gemeente te melden. Het weekend en officiële feestdagen tellen niet mee. Zo kunnen op tijd veiligheidsmaatregelen genomen worden.

  • Actief zijn en meedoen, hulpvraag

    Kunt u niet meer zelfstandig het huis uit of bent u eenzaam en maakt u moeilijk nieuwe vrienden, dan kunt u een gesprek vragen met een medewerker van team Wmo. Hij/zij kijkt samen met u wat u zelf kunt doen of waar mensen uit u omgeving u mee kunnen helpen. Als uit het gesprek naar voren komt dat u hulp nodig heeft die aansluiten bij uw omstandigheden, bijvoorbeeld een scootmobiel dan kan de medewerker u helpen met een maatwerkvoorziening.

  • Geluidzonering industrieterrein en akoestisch onderzoek

    Sommige industrieterreinen zijn aangewezen als gezoneerde industrieterreinen. Wij zijn ervoor verantwoordelijk dat het geluid op deze industrieterreinen binnen de afgesproken zone blijft.

  • Vrije plakplaatsen

    De gemeente Maastricht heeft 14 vrije plakplaatsen verspreid over de stad bestemd voor niet-commerciële affiches of aankondigingen. Reclame plakken is verboden.

  • Politieke partij, registratie voor Gemeenteraadsverkiezingen

    Nieuwe politieke partijen voor de Gemeenteraadsverkiezingen moeten zich inschrijven bij verkiezingen@maastricht.nl. Als u aan alle voorwaarden voldoet, mag u een kandidatenlijst inleveren.

  • Schade aan wegen melden

    Schade aan wegen, stoepen, fietspaden, pleinen of wandelpaden of aan verkeersborden of verkeerstekens kunt u melden bij de gemeente Maastricht. Wij pakken uw melding zo snel mogelijk op en informeren u over de voortgang en afhandeling.

  • Brandbeheersing, aanvalsplan

    Grote bedrijven en organisaties moeten door de brandweer een aanvalsplan laten opstellen. Dit plan bevat een beschrijving van de inrichting van het bedrijf plus de plaats van gevaarlijke stoffen, installaties, vluchtwegen, brandvrije deuren en de bluswatervoorziening enzovoort.

  • Klacht over de gemeente

    Bent u niet tevreden over hoe u bent behandeld door een medewerker van de gemeente? Dan kunt u hierover een klacht indienen. Klachten mogen niet gaan over besluiten of beleid van de gemeente of over onderhoud of overlast in de openbare ruimte. 

  • Gemeentelijk beperkingenregister, inzage

    Op sommige panden of stukken grond heeft de gemeente een publiekrechtelijke beperking opgelegd. Deze beperkingen bepalen wat u met het pand of het stuk grond mag doen. Voorbeelden zijn: Een pand is aangewezen als een gemeentelijk monument. Een pand is onbewoonbaar verklaard.

  • Stedelijke onderscheidingen

    De gemeente Maastricht heeft 4 stedelijke onderscheidingen: Eremedaille in goud: Een onderscheiding voor personen die een buitengewone prestatie hebben geleverd voor Maastricht en haar inwoners.