Zoekresultaat 11 - 20 van 90 resultaten

  • Stempas, kiezerspas, iemand anders voor u laten stemmen

    U krijgt een stempas waarmee u in Maastricht kunt stemmen als in de gemeente Maastricht staat ingeschreven en recht heeft om te stemmen. Met een kiezerspas kunt u stemmen in een andere gemeente. U kunt ook iemand anders voor u laten stemmen (iemand machtigen). 

  • Klein chemisch afval

    De gemeente zamelt klein chemisch afval (KCA) apart in. Denk aan lege batterijen, accu's, olieproducten of verfpotten. Dit doet de gemeente omdat het milieuproblemen veroorzaakt als het in de afvalverbranding terecht komt.

  • Ontkenning moederschap van de duomoeder

    Als de moeder van een kind getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft, wordt haar echtgenoot of partner automatisch de ouder van het kind. Voor lesbische stellen komt daar de voorwaarde bij dat het kind verwekt is door kunstmatige bevruchting met behulp van een anonieme zaaddonor.

  • Paspoort, identiteitskaart, Nederlanders die in het buitenland wonen

    Maastricht is 1 van de gemeenten waar u een reisdocument kunt aanvragen als u in het buitenland woont. Uw oude paspoort of identiteitskaart bewijst niet dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. De gemeente kan daarom onderzoek doen naar uw nationaliteit.

  • Mantelzorgwaardering

    Een mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor uw mantelzorger. Uw mantelzorger ontvangt € 75,00 van de gemeente.

  • Bezwaarschrift indienen

    De gemeente kan een beslissing nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat de gemeente uw aanvraag voor een subsidie afwijst. Of omdat u het niet eens bent met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken tegen het besluit van de burgemeester, het besluit van het college van burgemeester en wethouders of het besluit van een heffingsambtenaar.

  • Woning met urgentie aanvragen

    Als u dringend op zoek bent naar een woning, dan kunt u een urgentie aanvragen. Bijvoorbeeld als u net bent gescheiden en u moet verhuizen omdat u de woonlasten voor u en uw kinderen niet meer kunt betalen.

  • Milieuperrons en milieuparken

    Door afval goed te scheiden, houdt u minder restafval over. Probeer daarom zo veel mogelijk afval te recyclen of in te leveren voor hergebruik. Glas, plastic, blik en drinkpakken, oud papier en karton en luiers en incontinentiemateriaal kunt u gratis kwijt bij een milieuperron in uw buurt. Omvangrijker afval brengt u naar het milieupark.

  • Drugs en drugspanden

    Ziet u mensen handelen in drugs of vermoedt u dat er in uw buurt een hennepkwekerij is gevestigd? Meld het. Zo krijgen we een beter beeld van de overlast en kunnen we daadkrachtiger en gerichter optreden.

  • Spandoek plaatsen

    Zonder toestemming mag u geen spandoek met gevoelens of gedachten langs de weg of over de weg hangen. Als u toch een spandoek met reclame wilt ophangen, vraagt u hier een vergunning voor aan.