Zoekresultaat 11 - 20 van 40 resultaten

  • Asbest

    Asbest kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom gelden strenge regels voor het omgaan met asbest. Bij bouw, verbouw en sloop moeten maatregelen worden genomen om de verspreiding van asbestdeeltjes tegen te gaan. Bij brand en incidenten gelden voorschriften die ervoor moeten zorgen dat de gezondheid van omwonenden niet in gevaar komt.

  • Ik wil bouwen of verbouwen

    Heeft u plannen om te gaan bouwen of verbouwen? Of wilt u weten welke bouwmogelijkheden er zijn op een perceel? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

  • Vooroverleg omgevingsvergunning

    Heeft u te maken met een complex plan of is het niet duidelijk of uw plan een kans van slagen heeft? Dan is het verstandig om voorafgaand aan een omgevingsvergunningaanvraag een vooroverleg in te dienen. Het vooroverleg dient u in via onderstaande knop 'Vooroverleg starten', het is geen gesprek en het moet gaan om een concreet en uitgewerkt plan.

  • Landschap, subsidie

    De gemeente Montferland en provincie Gelderland stellen samen geld beschikbaar voor activiteiten die bijdragen aan een gevarieerder, aantrekkelijker en leefbaarder landschap. Wie in het buitengebied van de gemeente woont en plannen heeft voor het aanleggen of herstellen van een landschapselement, kan subsidie aanvragen.

  • Onze openingstijden

    Bergvredestraat 10 6942 GK Didam t. (0316) 291 391

  • Wij waarderen uw mening!

    Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de kwaliteit van onze (online) dienstverlening en willen deze blijven afstemmen op úw wensen en behoeften. Heeft u ideeën ter verbetering van onze dienstverlening, dan horen wij dat graag. Kortom: dienstverlenen doen we zó, we doen het vóór u en mét u!

  • Openingstijden winkels

    Wilt u met uw winkel buiten de normale openingstijden open zijn? Dan vraagt u hiervoor een ontheffing aan bij de gemeente.

  • Evenementenvergunning aanvragen

    Als u een vergunning nodig heeft kunt u deze aanvragen door op onderstaande knop ‘aanvragen’ te klikken. Naast dit ingevulde aanvraagformulier hebben wij nog een aantal andere gegevens van u nodig om uw aanvraag te kunnen behandelen. Deze gegevens moet u aan het einde van dit formulier uploaden. Zorg er dus voor dat u deze digitaal voor handen heeft. Als de aanvraag niet compleet is, kan worden besloten de aanvraag niet te behandelen.

  • Bezwaar maken

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan meestal bezwaar maken tegen dat besluit. Dat moet binnen zes weken. Bij wie u bezwaar kunt maken, staat vermeld op het besluit dat u heeft ontvangen. Meestal is dat het college van burgemeester en wethouders.

  • Kwijtschelding belasting

    Kunt u de gemeentelijke belastingen (afvalstoffenheffing en rioolheffing) niet betalen? Dan vraagt u de gemeente om kwijtschelding.