Zoekresultaat 11 - 20 van 47 resultaten

 • Ondersteuning bij werk

  Er zijn situaties waarbij het u niet zelf lukt om werk te krijgen en/of waarin u hulp nodig heeft om te blijven werken. In sommige gevallen kan de gemeente u dan helpen om aan het werk te komen en te blijven. Bijvoorbeeld door te bemiddelen tussen u en een werkgever, door het verstrekken van loonkostensubsidie of het aanbieden van jobcoaching.

 • Gemeentepolis

  Goede zorg moet voor iedereen bereikbaar en betaalbaar zijn. In de gemeente Montferland kunt u hiervoor deelnemen aan de Gemeentepolis. U bent daardoor voordelig aanvullend verzekerd.

 • Handtekening legaliseren

  Als u moet bewijzen dat uw handtekening op een document echt van u is, kunt u uw handtekening laten legaliseren. Dit kunt u regelen bij de gemeente. De gemeente verklaart dan dat de handtekening echt is.

 • De Omgevingswet in Montferland

  Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet ingegaan. De Omgevingswet gaat over alles wat u buiten ziet, hoort of ruikt. Dit noemen we de fysieke leefomgeving. Met de Omgevingswet zijn de regels voor ruimtelijke ontwikkeling(en) duidelijker gemaakt.

 • Rijbewijs aanvragen

  Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan of wilt u uw rijbewijs op het gemeentehuis verlengen? Klik dan op 'Eerste rijbewijs of verlenging/vernieuwing op het gemeentehuis aanvragen'. Ook wanneer uw rijbewijs kwijt of gestolen is, klikt u op deze knop. U dient in het geval van diefstal en verlies bij ons op het gemeentehuis te komen. Wilt u uw rijbewijs online verlengen of online een categorie toevoegen? Klik dan op 'Online rijbewijs verlengen/categorie toevoegen'.

 • Bodemenergie

  Een bodemenergiesysteem maakt voor de verwarming en koeling van gebouwen gebruik van de warmte en koude in de bodem. Er zijn open en gesloten bodemenergiesystemen. Het verschil is dat bij een open systeem sprake is van verplaatsing van grondwater. Bij een gesloten systeem niet. Een gesloten systeem maakt gebruik van circulatievloeistof in buizen door de bodem en komt niet in direct contact met grondwater.

 • Koninklijke Erepenning

  Een Koninklijke Erepenning is een onderscheiding voor verenigingen en instellingen. De erepenning kunt u krijgen bij de viering van een bijzonder jubilieum. U vraagt dit aan bij de gemeente. De koning wijst de Koninklijke Erepenning toe.

 • Ik wil bouwen of verbouwen

  Heeft u plannen om te gaan bouwen of verbouwen? Of wilt u weten welke bouwmogelijkheden er zijn op een perceel? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

 • Wateractiviteit

  Voor bepaalde activiteiten met grondwater of (in en op) oppervlaktewater is er een vergunning-, melding- of informatieplicht. Oppervlaktewater is het water in sloten, vijvers, plassen, kanalen en rivieren.

 • Paspoort aanvragen

  U vraagt een paspoort aan bij de gemeente. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort afhalen.