Zoekresultaat 11 - 20 van 80 resultaten

 • Bijzondere bijstand

  Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand.

 • Regiotaxi

  Soms lukt het iemand niet om binnen de Noordoostpolder te reizen, ondanks het openbaar vervoer en/of de hulp van familie en vrienden. Dan kan een aanvullende voorziening van de gemeente nodig zijn. Als u in aanmerking wilt komen voor een pas voor de regiotaxi kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente.

 • Exploitatievergunning

  Start u een onderneming waarin u eten, drinken gaat verkopen? Of laat u mensen overnachten? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig.

 • Toeristenbelasting

  Bent u exploitant van een hotel, bed & breakfast, bungalowpark, camping of jachthaven? Of biedt u op een andere manier onderdak aan mensen van buiten de gemeente Noordoostpolder en krijgt u daarvoor betaald? Dan moet u toeristenbelasting betalen. U mag deze belasting doorberekenen aan uw gasten. Vermeld dit dan wel op de factuur. Hoeveel toeristenbelasting u af moet dragen, vindt u op de aanslag die wij u jaarlijks sturen.

 • Kavels en groenstroken

  In de gemeente Noordoostpolder zijn verschillende nieuwbouwkavels te koop. Hierop kunt u zelf een huis (laten) bouwen. Ook een groenstrook die grenst aan uw woning, tuin of land kunt u soms kopen of huren.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart (ID-kaart) vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U kunt hiervoor online een afspraak maken. Na 6 werkdagen kunt u uw ID-kaart afhalen. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een ID-kaart voor jongeren tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

 • Aangifte van overlijden

  Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden gemeld bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer dit. Maar u kunt dit ook zelf doen. Voor de aangifte heeft u de verklaring van overlijden nodig. Deze krijgt u van de arts die het overlijden heeft vastgesteld.

 • Werken in openbaar gebied

  Wilt u werkzaamheden uitvoeren in de openbare ruimte? Dan heeft u een vergunning nodig. Voor sommige werkzaamheden moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Andere werkzaamheden kunt u melden via omgevingsloket van de Rijksoverheid.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Bent u gehandicapt en kunt u uw auto niet dicht bij uw huis parkeren? Als u al een gehandicaptenparkeerkaart heeft, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.

 • Gemeentebelastingen betalen

  U kunt uw aanslag onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing via automatische incasso in maximaal tien gelijke maandelijkse termijnen betalen. Betaalt u op een andere wijze, doe dit dan binnen 2 maanden.