Zoekresultaat 11 - 20 van 39 resultaten

  • Bibob-formulier invullen

    Bij aanbestedingen, vergunningen, subsidies en ontheffingen kunnen we uw achtergrond en die van uw bedrijf onderzoeken. Om te weten of het bedrijf betrouwbaar is. En of de mensen die er werken betrouwbaar zijn. We kunnen het onderzoek in verschillende gevallen starten. Een vergunning of subsidie mag namelijk niet gebruikt worden voor criminele activiteiten. Dit onderzoek heet een Bibob-onderzoek. Een paar voorbeelden zijn: U wilt een café of een coffeeshop beginnen. U schrijft in op een bouwopdracht van de gemeente. U verkoopt of verhuurt een pand aan de gemeente. We onderzoeken verschillende dingen zoals: wie u bent. of u een strafblad heeft. waar het geld voor het bedrijf vandaan komt. met wie u samenwerkt of zaken doet. We mogen het Bibob-onderzoek ook uitvoeren bij een bestaand bedrijf. Dus als u de vergunning of subsidie al heeft. Als het onderzoek aantoont dat de eigenaar of de mensen met wie hij werkt niet integer zijn, kunnen we de vergunning(en) stopzetten.

  • Klacht over de gemeente

    Vindt u dat iemand van de gemeente u niet goed behandeld heeft? Bijvoorbeeld een ambtenaar of bestuurder? U kunt dan een klacht bij ons indienen. De klacht kan gaan over: hoe u behandeld bent dat u verkeerde of te weinig informatie heeft gekregen dat onze medewerkers niet op uw vragen reageren

  • Ventvergunning

    Verkoopt u spullen langs de weg of aan huis? Voor het venten heeft u geen vergunning nodig maar u moet wel een melding doen. De ventvergunning is bedoeld voor mensen die steeds op een andere plek hun spullen verkopen. De ventvergunning is niet bedoeld voor bedrijven die hun spullen aan huis bezorgen. Als u een stalletje heeft en klanten naar u toe moeten komen, heeft u een standplaatsvergunning nodig.

  • Melding milieubeheer

    De meeste inrichtingen (bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu kunnen veroorzaken) vallen onder de werking van het Activiteitenbesluit milieubeheer (hierna: Activiteitenbesluit). Nadelige gevolgen voor het milieu kunnen bijvoorbeeld zijn: geluid, geur, luchtemissie en afval. We onderscheiden drie typen inrichtingen die onder de werkingssfeer van het Activiteitenbesluit vallen: A-inrichtingen A-inrichtingen zijn Inrichtingen die activiteiten uitvoeren die weinig nadelige gevolgen voor het milieu kunnen hebben. Dit type inrichtingen valt weliswaar onder de werking van het Activiteitenbesluit, maar deze inrichtingen hoeven geen melding te doen bij de start of verandering van hun activiteiten. Denk aan kantoren, kinderdagverblijven en zorginstellingen. B-inrichtingen B-inrichtingen zijn inrichtingen die activiteiten uitvoeren die nadelige gevolgen voor het milieu kunnen hebben en met algemene regels kunnen worden gereguleerd. Dit type inrichtingen valt volledig onder de werkingssfeer van het Activiteitenbesluit en deze inrichtingen dienen tevens een melding te doen bij de start of verandering van hun activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan garages, tankstations, maar ook cafés en restaurants. C-inrichtingen C-inrichtingen zijn Inrichtingen die activiteiten uitvoeren die (mogelijk) significante nadelige gevolgen voor het milieu kunnen hebben of dusdanig specifiek zijn dat deze activiteiten niet met algemene regels kunnen worden gereguleerd. Deze inrichtingen vallen deels onder de werkingssfeer van het Activiteitenbesluit en voor een deel van hun activiteiten dient een melding worden gedaan. Daarnaast hebben deze inrichtingen ook altijd een omgevingsvergunning nodig.

  • Registratie in Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP)

    Bent u van plan een bedrijf te starten in de kinderopvang? Bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouderbureau. Of wilt u gastouder worden? Dan moet u uw bedrijf registeren in het Landelijk Register Kinderopvang en (LRK). Veranderingen aan uw bedrijf moet u ook doorgeven. Staat uw onderneming ingeschreven in het landelijk register? Dan kunnen de ouders van het kind dat er naartoe gaat, kinderopvangtoeslag aanvragen.

  • Bedrijf beginnen

    Wilt u een bedrijf beginnen? Er komt dan veel op u af. Wij kunnen u helpen. We kunnen u bijvoorbeeld vertellen of uw plannen in het bestemmingsplan passen. En of er subsidies zijn die u kunt aanvragen. Misschien wilt u het bedrijfspand wel verbouwen. Dan heeft u bijvoorbeeld een vergunning nodig. Doe de vergunningcheck op het Omgevingsloket online en u weet meteen wat u moet doen. Startende ondernemers kunnen goed terecht bij de website van de Kamer van Koophandel (KvK). Daar schrijft u zich ook in. Of op de website Ondernemersplein.nl waar u informatie vindt over bijvoorbeeld geldzaken, personeel en belastingen. En natuurlijk de website van de Belastingdienst. Heeft u erg weinig geld? Heeft u een uitkering? Kijk dan of de Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) iets voor u is. Of neem contact op met UWV. Voor sommige bedrijven geldt: Wilt u meer dan 50 mensen tegelijk in uw bedrijf binnenlaten? Doe dan een melding over de brandveiligheid. De gemeente kan ook een Bibob-onderzoek doen. U krijgt daar bericht van. Voor een horecabedrijf gelden strengere regels. Kijk daarvoor bij Horecabedrijf beginnen.

  • Toestemming kabels en leidingen leggen

    U wilt kabels en leidingen in grond van de gemeente aanleggen? Dan heeft u onze toestemming nodig. Voor grotere werkzaamheden heeft u een vergunning nodig.

  • Evenement organiseren

    U wilt een evenement organiseren. Van een klein evenement doet u melding bij de gemeente. Voor een groter evenement vraagt u een evenementenvergunning aan. Een klein evenement is een kleinschalige activiteit in de openbare ruimte die niet langer duurt dan één dag en er komen (naar verwachting) niet meer dan 100 personen. Dit kan bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue zijn. U doet een melding van een klein evenement. Organiseert u een groter evenement? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan. Heeft u vragen of weet u niet zeker of u een vergunning nodig heeft? Vraag ons dan eerst om meer informatie.

  • Afspraak maken

    U wilt een afspraak met ons maken. Dit kan hier op de website of telefonisch. Bijvoorbeeld omdat u iets wilt regelen of bespreken zoals: een aanvraag voor een paspoort de erkenning van een kind of een geboorteakte een aanvraag voor een Verklaring Omtrent gedrag Afspraak maken U kunt een afspraak altijd later aanpassen of afzeggen. Onze dienstverlening is aangepast. Dat komt door het coronavirus. Bekijk alle informatie op Dienstverlening en contact. Kijk of u het online kunt regelen. Bepaal of uw afspraak noodzakelijk is.

  • Bingo of loterij organiseren

    Wilt u een bingo of loterij organiseren voor uw vereniging? Hiervoor heeft u toestemming nodig. Laat het ons op tijd weten. Vraag voor een loterij een vergunning bij ons aan. Een klein kansspel zoals een bingo of prijsvraag hoeft u alleen maar te melden. Bij een kansspel gaat het geld naar een goed doel. Bijvoorbeeld een nieuw clubhuis, instrumenten voor de muziekvereniging of renovatie van de kerk.