Zoekresultaat 11 - 20 van 129 resultaten

 • Loonkostensubsidie

  Werkgevers kunnen loonkostensubsidie aanvragen voor werknemers die een bijstandsuitkering krijgen en een arbeidsbeperking hebben. U vraagt loonkostensubsidie aan bij de gemeente.

 • Lommerdmarkt

  In de zomervakantie organiseert de gemeente op 5 donderdagen een Lommerdmarkt in het centrum van Rijssen. Op de Lommerdmarkt kunnen kinderen en volwassenen gebruikte spullen verkopen. In 2024 vinden de Lommerdmarkten plaats op: 25 juli 1 augustus 8 augustus 15 augustus 22 augustus Lommerdmarkt zonder afval Vanaf 2024 verduurzamen we de Lommerdmarkt. Daarom staan er geen afvalcontainers meer rond het…

 • Bedrijfshuisvesting

  Bij de vestiging of verhuizing van een bedrijf houdt u rekening met regels omtrent bedrijfshuisvesting. Als u een bedrijfspand laat bouwen of verbouwen is er een aantal wetten waaraan u zich houdt. Aan het bedrijfspand zelf en de bedrijfsomgeving worden eveneens de nodige eisen gesteld. Op de website van het Ondernemersplein vindt u meer informatie.

 • Ontheffing wegenverkeerswet

  De verkeersregels gelden voor iedereen. Voor wegen die in beheer zijn bij de gemeente Rijssen-Holten kunt u bij ons een ontheffingsaanvraag indienen.

 • Economisch profiel

  Rijssen-Holten heeft een belangrijke streekfunctie in het westen van Twente. De gemeente heeft een relatief groot verzorgingsgebied. De kern Rijssen is het stedelijk centrum binnen de gemeente en beschikt over een bovengemiddeld winkelaanbod. Het totale detailhandelsaanbod in de gemeente Rijssen-Holten kan zo’n 60.000 inwoners bedienen. Verder kent Rijssen-Holten een recreatieve functie door ligging bij de bossen en aan de Sallandse…

 • Wet goed verhuurderschap

  Per 1 juli 2023 is Wet goed verhuurderschap ingegaan. Deze wet bevat regels voor een betere verhouding tussen huurder en verhuurder. Hieronder valt onder andere dat: een verhuurder een woning transparant verhuurt er een schriftelijke huurovereenkomst is er schriftelijk informatie over rechten en plichten beschikbaar is als er arbeidsmigranten gehuisvest worden, dan is er afzonderlijk van elkaar een huurovereenkomst en…

 • Innoveren

  Als u binnen uw bedrijf gaat innoveren, komt u mogelijk voor een subsidie in aanmerking. Er zijn subsidies voor innovaties op het gebied van energie, onderzoek en wetenschap, onderwijs, verkeer en vervoer. Afhankelijk van uw branche zijn er specifieke regels op het gebied van innovatie. Op de websites van het Ondernemersplein en de Kamer van Koophandel vindt u meer informatie.

 • Drugsoverlast melden

  Overlast van drugs of drugsverslaafden meldt u bij de politie. De politie werkt samen met de gemeente om deze overlast aan te pakken.

 • Subsidie gevelverfraaiing centrum Holten

  Subsidieregeling voor eigenaren van panden in het centrum van Holten die de voorgevel van hun pand aan willen passen.

 • DuMo-advies voor duurzame monumenten

  Erfgoed bewaren maar toch verduurzamen. Door middel van het DuMo-advies kan het allebei.