Zoekresultaat 11 - 20 van 183 resultaten

 • Tegemoetkoming energiekosten

  De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de energiekosten. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze regeling.

 • EnergieWEB

  Veel bedrijven en organisaties die duurzame energie opwekken, wekken meer op dan dat ze zelf kunnen gebruiken. Wij zijn op zoek naar bedrijven en organisaties die hun zelf opgewekte stroom aan ons willen verkopen. Deze stroom gebruiken we dan bijvoorbeeld voor straatverlichting of eigen gebouwen. EnergieWEB Als gemeente Wageningen werken we hierin samen met de gemeenten Ede, Barneveld en Scherpenzeel…

 • Eikenprocessierups

  In de maanden mei tot augustus maakt de eikenprocessierups nesten in eikenbomen. De brandharen van deze rups kunnen jeuk, bultjes en rode ogen veroorzaken. De gemeente bestrijdt eikenprocessierupsen in bomen van de gemeente.

 • Ondergrondse containers voor de Nude

  We hebben ondergrondse containers voor restafval in de Nude geplaatst. Er komen nog 2 containers bij (Schaepmanstraat 1-63 en Costerweg Hoogvliet). U brengt uw restafval voortaan naar 1 van deze ondergrondse containers. U opent de container gratis met uw afvalpas. Waar komen de ondergrondse containers in de Nude? U vindt de ondergrondse containers hier: Thorbeckestraat bij flat met nummers 50…

 • Ondermijning

  Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van legale diensten. Bijvoorbeeld door winkels, cafés, woningen of auto’s te gebruiken voor witwassen, drugshandel, illegale prostitutie, wietplantages of het opslaan van wapens. Dat heet ondermijning. De onderwereld en bovenwereld raken zo steeds meer met elkaar verweven. Ondermijning zorgt voor meer criminaliteit en minder veiligheid in de stad.

 • De gemeente beslist te laat over mijn aanvraag of bezwaar

  U heeft een aanvraag ingediend. Of u heeft bezwaar gemaakt. De gemeente moet dan binnen een bepaalde tijd beslissen. Heeft de gemeente meer tijd nodig om te beslissen? Dan kan de gemeente de termijn verlengen. De gemeente moet u hierover altijd een bericht sturen. Soms is de gemeente te laat met beslissen. U kunt de gemeente dan in gebreke stellen.…

 • Overlijden aangeven

  Als uw partner of familielid is overleden, moet u veel regelen. De uitvaartondernemer doet voor u de overlijdensaangifte. Dit moet binnen 6 dagen na overlijden, in de gemeente waar de persoon is overleden.

 • Hulp voor startende ondernemers

  Bent u van plan uw eigen bedrijf te starten? Of heeft u minder dan 5 jaar uw eigen bedrijf? Met De Startversneller helpt de provincie Gelderland u met een succesvolle start.

 • Meedoen aan WhatsApp BuurtPreventie

  Samen zorgen we voor een veilige buurt. Bewoners uit verschillende wijken houden elkaar via een WhatsApp BuurtPreventiegroep (WABP) op de hoogte van opvallende zaken in de buurt. Samen houden ze een oogje in het zeil en bellen bij verdachte situaties de politie. Meedoen? Meld u direct online aan. Is er nog geen groep in uw wijk? Dan kunt u zelf beheerder worden of wachten tot er een beheerder is gevonden. In dat geval bewaren we uw aanmeldgegevens een jaa

 • Onderscheidingen

  Kent u iemand die zich inzet voor een ander of een bijzondere prestatie heeft geleverd? Wilt u deze persoon daarvoor in het zonnetje zetten? Daar zijn verschillende landelijke en lokale onderscheidingen voor.