Zoekresultaat 11 - 20 van 44 resultaten

 • Beter Bereikbaar Wageningen

  De provincie Gelderland heeft besloten om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren. Dit gaat ze doen door de Mansholtlaan en Nijenoord Allee aan te passen.

 • Overzicht van alle subsidies

  Bij de gemeente kun je voor verschillende zaken subsidie aanvragen. Op deze pagina een overzicht van alle subsidies met een korte uitleg.

 • Duurzame lening voor ondernemers aanvragen

  Heeft u een bedrijf of instelling en wilt u investeren in energiebesparing of opwekken van duurzame energie? U kunt hiervoor een lening aanvragen bij het Energiefonds Wageningen. Voorbeelden van investeringen zijn energiezuinige verlichting, schilisolatie, warmtepomp en zonnepanelen.

 • Vergunning kamerverhuur aanvragen

  Als u kamers verhuurt aan 3 of meer personen op 1 adres dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan via het Omgevingsloket.

 • Subsidie algemeen aanvragen

  Wilt u subsidie aanvragen voor eenmalige of jaarlijks terugkerende activiteiten waar geen speciale subsidie voor is? Dan heeft u misschien recht op subsidie vanuit onze algemene subsidiepot. U moet uw online aanvraag uiterlijk 8 weken voor de startdatum inleveren bij de gemeente. Vraagt u jaarlijkse subsidie aan? Dan moet u uw aanvraag uiterlijk 1 mei in het jaar daarvoor inleveren.

 • Jubileumsubsidie aanvragen

  Maatschappelijke organisaties en scholen kunnen subsidie aanvragen om hun jubileum feestelijk te vieren. U vraagt de subsidie online aan. Uw aanvraag moet uiterlijk 8 weken voor de startdatum bij ons binnen zijn.

 • Vergunning voor grote bouwplannen zoals meerdere woningen of bedrijfspand

  Ben u van plan om uw bedrijf te vestigen of uit te breiden?  Of wilt u woningen bouwen? Deze grote en ingewikkelde bouwplannen noemen we in de omgevingswet een complex initiatief. In de tekening hieronder ziet u hoe het proces van een vergunningsaanvraag voor een complex initiatief verloopt.

 • Horecabedrijf beginnen of overnemen (exploitatievergunning)

  U wilt een horecaonderneming starten, overnemen, uitbreiden of veranderen. Dan gelden een aantal regels. Ook heeft u een exploitatievergunning nodig. Neem eerst persoonlijk contact op met de afdeling vergunningen voordat u het aanvraagformulier invult. Zij vertellen dan ook welke documenten u mee moet sturen. U bereikt de afdeling vergunningen via (0317) 49 29 11.

 • Asbest verwijderen

  Voor het verwijderen van asbest gelden strenge regels. De gemeente heeft een stappenplan gemaakt waar alle regels in staan. U moet bijvoorbeeld altijd een sloopmelding doen via het Omgevingsloket.

 • Subsidie voor het groener maken van uw tuin, dak of buitenmuur aanvragen

  U wilt uw tuin, dak of buitenmuur groener maken? De gemeente geeft subsidie. Kom in actie en doe een online aanvraag. De subsidie is beschikbaar voor inwoners, bedrijven en organisaties. Voor organisaties en bedrijven is er een andere manier van aanvragen.