Zoekresultaat 11 - 20 van 155 resultaten

 • Ondermijning

  Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van legale diensten. Bijvoorbeeld door winkels, cafés, woningen of auto’s te gebruiken voor witwassen, drugshandel, illegale prostitutie, wietplantages of het opslaan van wapens. Dat heet ondermijning. De onderwereld en bovenwereld raken zo steeds meer met elkaar verweven. Ondermijning zorgt voor meer criminaliteit en minder veiligheid in de stad.

 • De gemeente beslist te laat over mijn aanvraag of bezwaar

  U heeft een aanvraag ingediend. Of u heeft bezwaar gemaakt. De gemeente moet dan binnen een bepaalde tijd beslissen. Heeft de gemeente meer tijd nodig om te beslissen? Dan kan de gemeente de termijn verlengen. De gemeente moet u hierover altijd een bericht sturen. Soms is de gemeente te laat met beslissen. U kunt de gemeente dan in gebreke stellen.…

 • Overlijden aangeven

  Als uw partner of familielid is overleden, moet u veel regelen. De uitvaartondernemer doet voor u de overlijdensaangifte. Dit moet binnen 6 dagen na overlijden, in de gemeente waar de persoon is overleden.

 • Meedoen aan WhatsApp BuurtPreventie

  Samen zorgen we voor een veilige buurt. Bewoners uit verschillende wijken houden elkaar via een WhatsApp BuurtPreventiegroep (WABP) op de hoogte van opvallende zaken in de buurt. Samen houden ze een oogje in het zeil en bellen bij verdachte situaties de politie. Meedoen? Meld u direct online aan. Is er nog geen groep in uw wijk? Dan kunt u zelf beheerder worden of wachten tot er een beheerder is gevonden. In dat geval bewaren we uw aanmeldgegevens een jaa

 • Onderscheidingen

  Kent u iemand die zich inzet voor een ander of een bijzondere prestatie heeft geleverd? Wilt u deze persoon daarvoor in het zonnetje zetten? Daar zijn verschillende landelijke en lokale onderscheidingen voor.

 • Containers Gruttoweide

  De gemeente heeft voorlopige plekken van de containers bepaald in overleg met de VvE Gruttoweide. Voor restafval komt er buiten één ondergrondse container aan de Gruttoweide. Ook plaatsen we daar een aparte bovengrondse PMD-container. Deze container is voor plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen (blik) en drinkpakken. Zo kunt u makkelijk uw afval scheiden. De containers voor papier en gft blijven hetzelfde.…

 • Hulp bij psychische klachten

  Heeft u negatieve gedachten en gevoelens? Voelt u zich verdrietig, somber, eenzaam, in de war, angstig of boos? Of heeft u problemen in het contact met andere mensen? Bijvoorbeeld met uw partner, kinderen, familie, vrienden, buren, collega's of organisaties? Dan is belangrijk dat u er niet mee blijft lopen. Dat kan door steun te zoeken in uw omgeving en/of door hulp te zoeken.

 • Inrit of uitrit aanleggen of veranderen

  Wilt u bij uw woning of bedrijf een in- of uitrit aanleggen of aanpassen? Dan moet u dit bij de gemeente melden. U moet daarnaast ook een KLIC-melding doen bij het Kadaster.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Bij de gemeente vraagt u online een rioolaansluiting of een extra aansluiting aan. Dit geldt ook voor een tijdelijke aansluiting voor bijvoorbeeld een bouwkeet.

 • Huwelijk of geregistreerd partnerschap regelen

  Wageningen is een mooie locatie om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Reserveer allereerst online de datum, tijd, trouwambtenaar en locatie. Vervolgens kunt u uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap bij ons melden met een online formulier. Doe dit minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar van tevoren. Ons advies is om de melding minimaal zes weken van tevoren te doen, vanwege de voorbereidingen.