Zoekresultaat 11 - 20 van 39 resultaten

  • Kansspel of loterij organiseren

    Gaat u een loterij organiseren? Dan vraagt u hiervoor bij de gemeente een online vergunning aan. U betaalt voor de aanvraag van een online vergunning. Wordt de vergunning niet verleend? Dan krijgt u het bedrag na de afwijzing teruggestort op uw rekening Gaat u een klein kansspel (een bingo of rad van fortuin) organiseren? Dan heeft u geen vergunning nodig…

  • Vergunning tijdelijke verhuur van koopwoning aanvragen (opkoopwet)

    Koopt u een woning van maximaal € 355.000 in de wijken Centrum/Binnenstad, Nude, Boven-en Benedenbuurt of de Buurt-West en wilt u deze verhuren? Hiervoor gelden strenge voorwaarden. U heeft een vergunning nodig omdat voor deze woningen een opkoopbescherming geldt. U vraagt de vergunning online aan.

  • Subsidie algemeen aanvragen

    Wilt u subsidie aanvragen voor eenmalige of jaarlijks terugkerende activiteiten waar geen speciale subsidie voor is? Dan heeft u misschien recht op subsidie vanuit onze algemene subsidiepot. U moet uw online aanvraag uiterlijk 8 weken voor de startdatum inleveren bij de gemeente. Vraagt u jaarlijkse subsidie aan? Dan moet u uw aanvraag uiterlijk 1 mei in het jaar daarvoor inleveren.

  • Individuele inkomenstoeslag aanvragen

    Heeft u al langere tijd een laag inkomen en verwacht u hierin geen verbetering? Dan kunt u misschien een aanvulling krijgen op uw inkomen. Deze regeling heet individuele inkomenstoeslag. Dit is een jaarlijkse toeslag als aanvulling op uw inkomen. U vraagt deze toeslag online aan bij de gemeente. Als u geen bijstandsuitkering heeft, moet u ook het inlichtingenformulier invullen

  • Trouwstoet melden

    Wilt u een trouwstoet regelen? Meld dit 5 werkdagen voor het huwelijk of eerder. De gemeente houdt dan rekening met uw trouwstoet. Het melden en regelen van een trouwstoet is gratis. Voor de trouwdatum krijgt u een mail. De mail heet: 'Bewijs van kennisgeving voor de trouwstoet'. In de mail staat dat de gemeente uw melding heeft gekregen. Als u in de stoet rijdt, moet u dit Bewijs van kennisgeving bij u hebben. Het kan zijn dat bijvoorbeeld de politie ernaar vraagt.

  • Woonurgentie aanvragen of noodopvang regelen

    Dreigt u door een situatie buiten u eigen schuld uw woning in Wageningen te verliezen? Of kunt u om een medische reden niet langer in het huis blijven wonen? In bijzondere situaties is woonurgentie mogelijk. Met woonurgentie krijgt u voorrang op de wachtlijst van een sociale huurwoning. Als u dringend een woning nodig heeft, dan bent met woonurgentie niet direct geholpen. Het kan namelijk een half jaar kan duren voordat u met woonurgentie een nieuwe woning heeft. U vraagt woonurgentie aan met het online aanvraagformulier.

  • Collectief aanvullende ziektekostenverzekering aanvragen

    De gemeente Wageningen heeft voor inwoners met een laag inkomen een collectief aanvullende ziektekostenverzekering (CAZ) afgesloten met Menzis Zorgverzekering. Dat heeft 2 voordelen. De gemeente betaalt een deel van de kosten en er zitten meer vergoedingen in het pakket. Vraag de Collectief Aanvullende Zorgverzekering online aan. Als u geen bijstandsuitkering heeft, moet u ook het inlichtingenformulier invullen.

  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen aanvragen

    Heeft u een laag inkomen en te weinig geld om de gemeentelijke belastingen te betalen? Voor verschillende soorten belastingen kunt u online kwijtschelding aanvragen. Kwijtschelding betekent dat u de kosten voor een deel of helemaal niet hoeft te betalen.

  • Subsidie voor het groener maken van uw tuin, dak of buitenmuur aanvragen

    U wilt uw tuin, dak of buitenmuur groener maken? De gemeente geeft subsidie. Kom in actie en doe een online aanvraag. De subsidie is beschikbaar voor inwoners, bedrijven en organisaties. Voor organisaties en bedrijven is er een andere manier van aanvragen.

  • Ontheffing autoverbod Binnenveld aanvragen

    Tussen Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal ligt het beschermde natuurgebied Het Binnenveld. In dit gebied mag u niet met de auto rijden, tenzij u hiervoor van ons toestemming hebt gehad. Dit heet ontheffing. De gemeente geeft alleen ontheffing als het echt noodzakelijk is.