Zoekresultaat 11 - 20 van 40 resultaten

  • Adviescommissie omgevingskwaliteit

    Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor uw bouwplan? Uw ontwerp moet dan voldoen aan de welstandseisen van de gemeente. De gemeentelijke adviescommissie omgevingskwaliteit (voorheen welstandscommissie) beoordeelt of uw plan voldoet en geeft advies aan de gemeente.

  • Participatieraad Sociaal Domein Westervoort (PSDW)

    De Participatieraad organiseert tijdelijke themagroepen, bestaande uit inwoners en professionals, die de gemeente adviseren over nieuw of gewijzigd beleid op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Jeugdwet, Participatiewet en het minimabeleid.

  • Informatie rondom zorg, welzijn en financiën

    Gemeente, huisartsen en zorgaanbieders trekken samen op om de zorg en ondersteuning voor u zo goed mogelijk te laten verlopen. Juist nu in deze periode! Blijf niet zitten met vragen en wacht ook vooral niet te lang!

  • Rioolheffing

    Is uw woning of bedrijfsgebouw aangesloten op het riool? Dan betaalt u rioolheffing. U betaalt ook rioolheffing voor objecten in aanbouw en voor sommige percelen. Daarmee kan de gemeente voor aanleg, onderhoud en vervanging van de riolering zorgen. U betaalt de rioolheffing via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt.

  • Koopzondagen

    Er zijn afspraken over de koopzondagen en de koopavonden in de gemeente Westervoort. Binnen de gemeente mogen winkeliers zelf beslissen of zij hun winkel openen op zondag.

  • Participatie bij bouwplannen en initiatieven

    Stel u wilt een nieuwe woning bouwen of een boom kappen. Dan heeft dat gevolgen voor uw directe omgeving. In zo’n geval heeft u niet alleen te maken met uw gemeente, maar ook met uw buren en andere betrokken personen. Het betrekken van alle mensen die te maken krijgen met uw plan noemen we participatie.

  • Afvalstoffenheffing

    Uw afval wordt ingezameld en verwerkt door verschillende afvalbedrijven. Als inwoner van de gemeente Westervoort betaalt u hieraan mee via de afvalstoffenheffing, ook als u weinig of geen afval aanbiedt. U betaalt de afvalstoffenheffing via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt.

  • Wet Kwaliteitsborging (Wkb)

    Sinds 1 januari 2024 geldt de Wet Kwaliteitsborging voor nieuwbouw in gevolgklasse 1. Dat gaat onder meer over grondgebonden woningen, bedrijfsgebouwen met maximaal twee bouwlagen en vakantiehuisjes. Voor het bouwtechnische deel van deze bouwwerken verleent de gemeente geen vergunning meer. De gemeente kijkt alleen nog of de nieuwbouw past in het omgevingsplan. Ook houdt de gemeente geen toezicht meer op de technische bouw van nieuwbouwprojecten. Voor verbouw gaat de Wet Kwaliteitsborging waarschijnlijk pas op 1 januari 2025 gelden.

  • Financiële steun

    Heeft u als ondernemer (tijdelijk) financiële hulp nodig? Dan zijn er wellicht mogelijkheden voor ondersteuning. Bijvoorbeeld een microkrediet of een aanvulling op uw inkomen. Ook zijn er waardebonnen waarmee u kennis kan inkopen. De mogelijkheden zijn afhankelijk van uw situatie.

  • Milieuoverlast door bedrijven

    Door bedrijven in uw omgeving kunt u overlast ervaren. Denk hierbij aan geluidsoverlast, lichtoverlast, stankklachten en dergelijke. Als u dergelijke overlast ervaart, meldt u het bij de provincie: