Zoekresultaat 11 - 20 van 37 resultaten

 • Grond afgraven of ophogen

  Als u grond wilt afgraven of uw perceel wilt ophogen met grond, moet u eerst weten wat de bodemkwaliteit van uw perceel is. Ook moet u weten of er voor uw perceel beperkingen gelden voor het afgraven of ophogen. Dit staat in het bestemmingsplan.

 • Buurtsportcoaches

  Het team van Buurtsportcoaches in Midden-Groningen staat dagelijks klaar om jong en oud in beweging te brengen. En hen te helpen, te begeleiden en aan te moedigen.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Als u gehandicapt bent en u geen parkeerplek op uw eigen erf heeft, kan u een individuele gehandicaptenparkeerplaats (op kenteken) aanvragen bij uw woning. Woont u in een flat of appartement? Vraagt dan een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan.

 • Adviesgesprek bij geldzorgen

  Iedereen kan geldproblemen krijgen. Het kan zijn dat u het regelen van geldzaken sowieso lastig vindt. Of u raakt door onverwachte omstandigheden in financieel zwaar weer. De Kredietbank biedt u hierbij hulp door advies te geven. Zo lossen we samen met u de geldproblemen op.

 • Loket Zelfstandigen Midden-Groningen: ondersteuning voor ondernemers

  Het Loket Zelfstandigen Midden-Groningen begrijpt de uitdagingen waarmee ondernemers in het midden- en kleinbedrijf worden geconfronteerd. Zij biedt gratis ondersteuning aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

 • Hulp bij geldzaken en werk

  Verschillende organisaties in de gemeente Midden-Groningen helpen inwoners op het gebied van geldzaken en werk. Bekijk op deze pagina de verschillende organisaties en hoe ze u kunnen helpen.

 • Nadeelcompensatie

  Nadeelcompensatie is een regeling voor schadevergoeding voor rechtmatig overheidsoptreden, bijvoorbeeld door werkzaamheden of besluiten van de gemeente. Het gaat om schade die uitstijgt boven het normaal maatschappelijk risico en een burger of bedrijf onevenredig zwaar treft in vergelijking tot andere burgers of bedrijven. Dit soort schade hoeft u als burger of bedrijf niet of niet geheel te dragen, maar moet de overheid geheel of gedeeltelijk vergoeden. Deze vergoeding heet nadeelcompensatie.

 • Studiefonds en/of reiskosten schooljaar 2023-2024

  Heb je een inkomen rond het sociaal minimum en volg(t) je (kind) een opleiding? Maar heb je moeite met het betalen van de (reis)kosten van de opleiding? Dan kun je een vergoeding aanvragen voor studie- en/of reiskosten voor het studiejaar 2023-2024.

 • Begraven in Midden-Groningen

  De gemeente heeft graven op de gemeentelijke begraafplaats. Iedere inwoner kan een graf huren. Hiervoor vraagt u grafrechten aan. Er zijn meerdere soorten graven, zoals: een familiegraf, een algemeen graf en een nis voor urnen.

 • Discriminatie melden

  Discriminatie is het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen, zoals: afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte.