Zoekresultaat 11 - 20 van 129 resultaten

 • Ledensubsidie

  Heb je eind vorig jaar een bericht van ons ontvangen dat je recht hebt op subsidie op basis van het aantal leden? Dan kun je het aantal actieve leden per 1 januari 2024 aan ons doorgeven met het formulier Doorgeven ledenaantal verenigingen.

 • Bewijs van in leven zijn

  Een Bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat je in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Sta je in Sint-Michielsgestel ingeschreven? Vraag dit bewijs dan bij ons aan. Dat kan eenvoudig online.Voor gebruik in het buitenland heet het een Attestatie de vita. Dit kun je niet online aanvragen. Hiervoor moet je persoonlijk langskomen.

 • Energiebesparingsplicht

  Regels die bedrijven verplichten om energie te besparen, staan in het Activiteitenbesluit milieubeheer. Je kunt hieraan voldoen door jouw energiebehoefte aan te passen, energiezuinige technieken toe te passen en hernieuwbare energiebronnen te gebruiken.

 • Meld je aan voor de nieuwsbrief

  De gemeente Sint-Michielsgestel heeft een digitale nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief wordt een keer per week verstuurd via e-mail. In de nieuwsbrief vind je een overzicht van de laatste nieuwsberichten, collegebesluiten en wegwerkzaamheden.

 • Regel het online

  Steeds meer zaken kun je makkelijk en snel online regelen. Loop je ergens tegenaan? Laat het ons weten. Wij helpen je graag!

 • Bladinzameling

  Op deze pagina lees je meer over het opruimen van herfstblad en het plaatsen van bladkorven.

 • Gemeenteraad

  In Sint-Michielsgestel bestaat de gemeenteraad uit 21 leden vanuit 7 verschillende partijen. De raadsleden vertegenwoordigen onze inwoners. De gemeenteraad is de hoogste bestuurslaag van de gemeente. De gemeenteraad neemt de beslissingen die voor de gemeente van belang zijn. 

 • Reisdocument voor vluchteling of vreemdeling

  Erkende vluchtelingen kunnen een reisdocument voor vluchtelingen aanvragen. Vreemdelingen met een geldige verblijfsvergunning kunnen een reisdocument voor vreemdelingen aanvragen. Je kunt met het vreemdelingenpaspoort of vluchtelingenpaspoort reizen naar alle landen, behalve naar jouw land van herkomst. 

 • Onroerende­zaak­belasting (OZB)

  De onroerendezaakbelasting (OZB) is een gemeentelijke belasting die je betaalt over de waarde van een onroerende zaak. Een onroerende zaak is bijvoorbeeld een woning, een garage, een bedrijfspand of (bouw)grond.

 • Rioolverstopping

  Als je riool verstopt is, is het belangrijk om te weten waar de verstopping zit. Is het hoofdrioolstelsel verstopt? Dan lossen wij dit op. Is de rioolaansluiting op je eigen terrein verstopt? Dan los je dit zelf op. Tussen het hoofdrioolstelsel en je eigen riolering zit een ontstoppingsstuk. Het ontstoppingsstuk ligt meestal vlakbij de erfgrens. Het ontstoppingsstuk helpt je bij het bepalen of het probleem in gemeentegrond zit of op jouw eigen perceel.