Zoekresultaat 11 - 20 van 42 resultaten

  • Bouw- en sloopafval inleveren

    Als u gaat verbouwen of slopen komt er bouw- en sloopafval vrij, bijvoorbeeld tegels, dakpannen, gipsplaten en beton. U kunt het afval wegbrengen naar een milieustraat. Probeer het afval zoveel mogelijk te scheiden. Recycling Van Werven U kunt tegen betaling uw bouw- en sloopafval brengen naar Van Werven, Bovendwarsweg 93 in Oldebroek (0525 – 633 323). De openingstijden zijn: op maandag tot en met vrijdag van 07.00 - 12.30. en van 13.00 - 17.00 uur. En op zaterdag van 09.00-12.00 uur. Ook kunt u een container huren bij Van Werven. Kosten Voor meer informatie over de tarieven neemt u contact op met Recycling Van Werven (0525) 633 323. Kosten aanleveren afval voor milieupashouders Voor het aanleveren van verschillende afvalsoorten gelden er voor milieupashouders aangepaste tarieven.

  • Huur en Pacht

    De gemeente heeft ook gronden in eigendom die zij verhuurt of verpacht. Meestal voor agrarische doeleinden. Als er gronden beschikbaar komen voor verhuur/verpachting, dan maakt de gemeente dit onder meer bekend op deze website. Iedereen die interesse heeft in de grond kan zich, afhankelijk van de procedure inschrijven.

  • Caravan parkeren op openbare weg

    U mag een caravan niet voor langere periode langs de weg parkeren zonder deze te gebruiken. Dit geldt ook voor: een kampeerwagen een camper een magazijnwagen een aanhangwagen een keetwagen In de gemeente Elburg mag u maximaal drie dagen parkeren zonder ontheffing, met uitzondering van de feestdagen tijdens Winter in de Vesting in Elburg.

  • Koninklijke erepenning

    De Koninklijke Erepenning is een erenaam voor (sport-)verenigingen, stichtingen en instellingen. U kunt de Koninklijke Erepenning aanvragen als uw organisatie een 50-jarig jubileum viert. Het kan ook elke 25 jaar erna. Krijgt uw organisatie de Koninklijke Erepenning? Dan mag u deze titel aan uw naam en logo toevoegen. U mag ook het koninklijk wapen gebruiken.

  • Verhuizing naar het buitenland (emigratie) doorgeven

    Verhuist u naar het buitenland? Of woont u komend jaar minimaal 8 maanden (deze 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn) in het buitenland? Dan moet u dit aan de gemeente laten weten. Dit doet u uiterlijk 5 dagen voordat u vertrekt. Op de dag van aangifte wordt u uitgeschreven. Ook als u uw woning in Nederland aanhoudt, moet u de verhuizing melden bij de gemeente. Verblijft u minder dan 8 maanden in het buitenland? Dan kunt u de verhuizing melden, maar het hoeft niet. De gemeente geeft uw verhuizing door aan de instanties die zijn aangesloten op de Basisregistratie Personen (BRP). Bijvoorbeeld de Belastingdienst en de pensioenfondsen. Verhuizing naar het buitenland doorgeven

  • Adresonderzoek aanvragen

    Bij de gemeente staat iedereen ingeschreven op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als u twijfelt of adresgegevens wel kloppen, moet de gemeente een administratief onderzoek starten. Staat iemand op uw adres ingeschreven, terwijl die niet bij u woont? Vraag de gemeente dan om een adresonderzoek. Ook instanties kunnen om een adresonderzoek vragen, als zij adresgegevens uit de basisregistratie personen gebruiken.

  • Oud papier inleveren

    Het apart houden van oud papier en karton (OPK) is goed voor het milieu. Oud papier wordt gerecycled tot nieuw papier en karton. Dat bespaart bomen en energie. Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling van oud papier en karton bekijken. Verzamel het papier in de blauwe papiercontainer. Het ophalen gebeurt één keer per 4 weken aan huis. Bewoners uit de Vesting kunnen elke woensdag hun papier brengen naar 't Schootsveld waar een container van Van Werven staat.  In de gemeente staan van enkele organisaties regelmatig grote containers voor papier en karton. Zie voor standplaatsen de publicaties onder het gemeentenieuws in de huis-aan-huiskrant. Tips Met een nee/ja-sticker krijgt u geen reclamefolders meer in de bus maar wel huis-aan-huisbladen. Met een nee/nee-sticker krijgt u geen reclamefolders meer en geen huis-aan-huisbladen. Haal de gratis sticker op bij het gemeentehuis. Veel papieren en kartonnen verpakkingen (bijvoorbeeld van rijst) mogen bij het oud papier.

  • Bezwaar belastingen of WOZ-waarde

    Elk jaar ontvangt u van de gemeente een aanslag gemeentelijke belastingen. Met deze aanslag maakt de gemeente de vastgestelde WOZ-waarde aan u bekend. Heeft u vragen over de vastgestelde WOZ-waarde of een aanslagregel, neem dan contact op met een belastingmedewerker. Bent u het na deze uitleg nog niet eens met de WOZ-waarde of een ander onderdeel van uw aanslag? Dan kunt u bezwaar maken. U dient het bezwaarschrift binnen 6 weken in bij de heffingsambtenaar die het besluit heeft genomen. U krijgt een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van het bezwaarschrift. Is er nog niet op het bezwaar beslist dan is de aanslag rechtsgeldig. Dit betekent dat u de aanslag moet betalen. Bezwaarschrift indienen

  • Echtscheiding melden

    Voor het aanvragen van een scheiding gaat u naar de rechtbank. U heeft hiervoor een advocaat nodig. Zodra de gemeente de scheiding inschrijft in de burgerlijke stand, is de echtscheiding officieel. Uw advocaat stuurt de beslissing van de rechtbank naar de gemeente. U kunt ook zelf de melding doen bij de gemeente. Ook uw voormalige partner mag dit doen. Is de beslissing van de rechter definitief onherroepelijk? Dan moet u de melding binnen 6 maanden doen.

  • Glas inleveren

    Glas wordt apart ingezameld in glascontainers, hierdoor kunnen we glas opnieuw gebruiken. Voor de inzameling van glas staan er in de gemeente in de buurt van supermarkten glascontainers. Locaties glascontainers Elburg: Havenkade, Klokbekerweg (winkelcentrum De Vrijheid), Vrijheidsstraat (Aldi) en Zwolscheweg (Jumbo) ’t Harde: Bovendwars-/Dennenweg en Sportlaan (Boni en AH) Hoge Enk: Gerichtenweg (vlakbij school) Doornspijk: Oude Kerkweg Wel in de glasbak potten en flessen parfumflesjes en medicijnpotjes glazen deo-rollers glazen kruidenpotjes Niet in de glasbak gebroken vensterruiten kristalglas (keramische) ovenschalen spaar- en LED-lampen TL-buizen gloeilampen (porselein) serviesgoed spiegel en wit opaalglas Tips Het is niet nodig dat het glas schoon is; Doppen, kurken en deksels mogen er op blijven; Andere kleuren dan wit en groen glas kunnen bij bruin glas.