Zoekresultaat 11 - 20 van 208 resultaten

  • Adresonderzoek

    De gemeente controleert of inwoners op het juiste adres ingeschreven staan. Staat er iemand ingeschreven op uw adres die er niet meer woont? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te doen.

  • Opvoedvragen

    Opgroeien is niet altijd makkelijk en opvoeden gaat niet altijd vanzelf en zonder problemen.  Heeft u vragen over opvoeding of wilt u advies? Op de website van Loes vindt u praktische tips op het gebied van gezonde zwangerschap, bevalling en kraamtijd, opvoeden en gezond opgroeien. Met deze tips en informatie kunt u vaak zelf weer verder. Staat de informatie die u zoekt…

  • Melding vermoeden zorgfraude

    Het is belangrijk dat geld dat bestemd is voor zorg naar mensen gaat die het echt nodig hebben. Heeft u een vermoeden van zorgfraude? Bijvoorbeeld als u denkt dat er onjuist gebruik wordt gemaakt van het persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura (zin). Meld dit dan via het online formulier. Iedereen mag een (anoniem) melding doen.  Melding vermoeden zorgfraude indienen

  • Meldpunt slecht verhuurderschap

    De Wet goed verhuurderschap moet ongewenst gedrag van verhuurders tegengaan. Bijvoorbeeld te hoge borg vragen, oneerlijke servicekosten rekenen, discrimineren en bedreigen. In de wet staan regels waaraan alle verhuurders zich moeten houden. Werken verhuurders niet volgens die regels, dan kan de gemeente een waarschuwing of boete geven. Ook kunnen huurders ongewenst gedrag van verhuurders melden en bij de gemeente terecht met vragen.

  • OZB en WOZ

    De gemeente heft onder andere de onroerendezaakbelasting (OZB). Voor de hoogte van de OZB kijken we naar de waarde van uw woning, bedrijfspand of grond. Deze waarde wordt de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) genoemd.

  • Ongedierte bestrijden

    Ongedierte kan voor overlast zorgen. Echter bestrijdt de gemeente geen ongedierte, daarvoor moet u naar een gespecialiseerd bedrijf. De gemeente geeft alleen advies bij overlast van ratten. Mocht de overlast worden veroorzaakt door een kapot gemeentelijk riool zal dit door de gemeente worden gerepareerd.

  • Bijstandsuitkering aanvragen

    Als u te weinig geld heeft om van te leven, krijgt u misschien een bijstandsuitkering. Om een bijstandsuitkering te krijgen, moeten uw inkomen en eigen vermogen onder de bijstandsgrens liggen. Eigen vermogen is bijvoorbeeld uw huis, auto en spaargeld. Een bijstandsuitkering ontvangt u totdat u weer genoeg inkomen heeft.

  • Leerplicht en kwalificatieplicht

    Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar die nog geen startkwalificatie hebben behaald zijn kwalificatieplichtig.

  • Uittreksel burgerlijke stand aanvragen

    Een uittreksel, afschrift of akte kunt u digitaal aanvragen. Er zijn verschillende uittreksels mogelijk. Denk hierbij aan: een uittreksel uit het echtscheidings-, geboorte-, huwelijks- en/of overlijdensregister.

  • Woning zoeken (nieuwbouw)

    Zoekt u een nieuwbouwwoning in de gemeente Hellendoorn? Bekijk dan de onze woningbouwprojecten. Hier zit u de meest actuele woningbouwprojecten.