Zoekresultaat 11 - 17 van 17 resultaten

 • Reclamebelasting

  U betaalt reclamebelasting als u in het centrum van Horst een openbare aankondiging (reclame) heeft die vanaf de openbare weg zichtbaar is. U betaalt alleen als alle aankondigingen bij elkaar groter zijn dan 0,1 m2.

 • Evenement vooraankondigen

  Vanaf 1 juli kunt u evenementen voor het jaar 2025 vooraankondigen. U kunt geen evenementen meer vooraankondigen voor 2024.

 • Onroerendezaakbelasting (ozb) niet-woningen

  Heeft u of gebruikt u een (bedrijfs)gebouw of een stuk grond? Dan betaalt u elk jaar onroerendezaakbelasting (ozb) aan de gemeente. De eigenaar en de gebruiker betalen allebei ozb. Hoeveel dat is hangt af van de waarde van uw bedrijfsgebouw of stuk grond (WOZ-waarde, waardering onroerende zaken) en van het ozb-tarief dat de gemeente bepaalt.

 • Brandveilig gebruik melden

  Maakt u gebruik van een tent of tijdelijk bouwwerk waar meer dan 150 personen tegelijk aanwezig zijn? Dan moet u een melding brandveilig gebruik doen bij de gemeente.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u maar heel korte stukken achterelkaar lopen omdat u een beperking heeft? Of bent u door uw beperking voor vervoer afhankelijk van anderen? Dan kunt u misschien een gehandicaptenparkeerkaart krijgen.

 • Arbeidsmigranten huisvesten

  Wilt u arbeidsmigranten huisvesten bij uw bedrijf? Of stopt u helemaal met uw agrarisch bedrijf en wilt u vrijkomende agrarische bebouwing in de buurt van een bedrijventerrein gebruiken als huisvesting voor werknemers? Dan moet u vergunningen aanvragen bij de gemeente.

 • Reinigingsrecht voor bedrijfsafval

  Bedrijven moeten zelf regelen dat hun afval naar een erkende afvalinzamelaar gaat. Kleine bedrijven en organisaties mogen hun afval door de gemeente laten ophalen. De hoeveelheid afval en het soort afval van uw bedrijf is vergelijkbaar met een huishouden. U betaalt hiervoor reinigingsrecht.