Zoekresultaat 11 - 20 van 58 resultaten

 • Bijzondere bijstand aanvragen

  Heeft u te weinig geld om van te leven? Misschien krijgt u dan een bijstandsuitkering.

 • Exploitatievergunning

  Begint u een horecabedrijf waar geen alcoholische dranken worden geschonken zoals een ijssalon of restaurant? Of neemt u het over? Vraag dan een exploitatievergunning aan. Gaat u in uw horecabedrijf alcoholische dranken verkopen? Dan heeft u naast een exploitatievergunning ook een Alcoholwetvergunning nodig.

 • Hulp bij geldzorgen

  Wordt het lastig om alle rekeningen te betalen? Of moet u rondkomen met minder inkomen door ziekte, ontslag of echtscheiding? Misschien heeft u geen zicht op uw inkomsten en uitgaven? U weet dat er iets moet gebeuren, maar wat? Weet dan dat u niet de enige bent met deze problemen....

 • Gokautomaat plaatsen

  Wilt u een gokautomaat (kansspelautomaat) in uw bedrijf neerzetten? Dan vraagt u hiervoor een vergunning aan.

 • Ontheffing paas- of vreugdevuur

  Voor het ontsteken van een paasvuur of vreugdevuur heeft u een speciale ontheffing van het stookverbod nodig. De gemeente Ommen verleent tijdens de paasdagen per kern/buurtschap maximaal één ontheffing van het stookverbod om een paasvuur te houden. De ontheffingen voor een paasvuur worden alleen verleend aan een maatschappelijke organisatie zoals een plaatselijk...

 • Melding over de openbare ruimte

  U heeft een melding of klacht over de openbare ruimte. Er kan iets kapot zijn of vies, of u wilt dat wij iets opruimen in de buitenruimte. Geef het door.

 • Collecte of verkoopactie

  Plaatselijke instellingen, verenigingen en stichtingen die een verkoopactie of collecte wilt houden, dienen hiervoor vooraf een aanvraag te doen bij de gemeente.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of andere organisaties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. De minister van Veiligheid en Justitie geeft deze verklaring af.

 • Overzicht evenementen

  Voor de openbare orde is het niet wenselijk dat er meerdere belastende evenementen op dezelfde dagen plaatsvinden. In het overzicht van evenementen kunt u zien wat er inmiddels vergund of aangevraagd is. Voor het organiseren van evenementen, voor het publiek toegankelijke verrichtingen van kunst, ontwikkeling, ontspanning of vermaak, heeft u...

 • Reclame plaatsen

  We hebben regels voor reclame. Als daar aan voldaan wordt is er geen vergunning nodig. We maken onderscheid in verschillende soorten reclame en het gebied waar de reclame komt.