Zoekresultaat 11 - 20 van 48 resultaten

  • Ontheffing openingstijden horeca

    U hebt een ontheffing nodig als u met uw horecazaak wilt afwijken van de toegestane openingstijden. Het gaat dan om openingstijden tijdens het hele jaar. Als eigenaar van een strandpaviljoen kunt u alleen een ontheffing aanvragen voor een bijzondere gelegenheid. U vraagt de ontheffing aan door ons een mail te sturen.

  • Ontheffing voorwerp in de openbare ruimte plaatsen

    Plaatst u een voorwerp voor bouwwerkzaamheden op de openbare weg, dan hebt u soms een ontheffing nodig. U vraagt de ontheffing minstens 3 weken van te voren aan. Is er bij uw aanvraag een verkeersplan nodig, dan uploadt u dit plan bij deze aanvraag en tegelijk in platform LTC-TVM.

  • Uitweg- of inritvergunning

    Als u een uitweg of inrit wilt aanleggen heeft u daarvoor een vergunning nodig. Dit geldt zowel voor particulieren als bedrijven. U kunt een uitweg- of inritvergunning aanvragen bij het Omgevingsloket. Nadat u een aanvraag hebt ingediend krijgt u meestal binnen 8 weken bericht over de uitkomst.

  • Uitkering aanvragen als ondernemer

    Hebt u een bedrijf en te weinig inkomen om van te leven? Of kunt u niet meer werken door langdurige ziekte? Dan kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. We vullen het inkomen van uw gezin dan aan tot bijstandsniveau. Zodat u uw dagelijkse boodschappen en vaste lasten kunt betalen. Ook een lening voor bedrijfskrediet is mogelijk. Vul online uw gegevens in en we bellen u binnen 5 werkdagen terug. We bespreken dan uw situatie en vertellen wat we nog van u nodig hebben.

  • Schadevergoeding na planschade

    Loopt u of uw bedrijf door een ruimtelijk plan van de gemeente financiële schade op, dan kunt u soms een tegemoetkoming krijgen. Bijvoorbeeld als door een nieuw of gewijzigd bestemmingsplan uw huis, bedrijfspand of grond minder waard wordt. Of uw inkomsten omlaag gaan. U vraagt de tegemoetkoming schriftelijk aan. Mail ons uw gegevens, dan sturen wij u het aanvraagformulier. Schadevergoeding voor planschade aanvragen is een lang traject. Meestal hoort u de beslissing binnen 1 jaar.

  • Parkeervergunning voor hulpverleners

    Als huisarts, verloskundige, kraamverzorger, fysiotherapeut of thuiszorgmedewerker kunt u een parkeervergunning voor hulpverleners aanvragen. Hiermee parkeert u in heel Zandvoort. De vergunning vraagt u aan via ParkeerService.

  • Bodeminformatie

    Als verkoper van een huis of pand bent bent u verplicht een geïnteresseerde koper te informeren over de kwaliteit van de bodem. En als koper hebt u daar misschien vragen over. Bijvoorbeeld of er vroeger een bedrijf stond dat mogelijk verontreiniging heeft veroorzaakt. Als (ver)koper, makelaar of taxateur kunt u online een omgevingsrapportage opvragen. Dat is een rapport waarin staat of er gegevens beschikbaar zijn over bodemverontreiniging. Deze omgevingsrapportage vraagt u aan bij Omgevingsdienst IJmond.

  • Parkeervergunning voor bedrijven

    Met een bedrijfsvergunning kunnen u en uw werknemers parkeren in het vergunninggebied waar uw bedrijf ligt: zone A of zone B. U kunt 1 vergunning krijgen per 96 werkzame uren (ongeveer 3 werknemers). U vraagt de bedrijfsvergunning aan via ParkeerService.

  • Subsidie toeristische evenementen

    Wilt u een toeristisch evenement organiseren in Zandvoort? Dan kunt u subsidie aanvragen.

  • Sloopmelding en -vergunning

    Als u een gebouw of een deel daarvan wilt slopen, hebt u meestal geen vergunning nodig. Wel moet u het melden als u meer dan 10 kubieke meter sloopafval verwacht. Of als er asbest vrijkomt, ook al is dit maar een klein beetje. U meldt de sloop via het Omgevingsloket. U kunt daar ook controleren of u toch een omgevingsvergunning voor slopen nodig hebt.