Zoekresultaat 11 - 20 van 109 resultaten

  • Meteen melden

    Als er iets niet werkt of kapot is in uw straat of buurt, dan vinden wij het fijn als u dat aan ons meldt. Wij kunnen dan gelijk actie ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte lantaarnpaal. Ook als u ergens overlast van heeft, kunt u dat melden. Kleine gebreken en ernstige problemen lossen we snel op. Minder dringende zaken plannen we in.

  • Hervestiging vanuit het buitenland

    Komt u uit het buitenland en wilt u opnieuw in Nederland gaan wonen? Dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk laten inschrijven bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Tijdelijke ontheffing alcohol verkopen

    Wilt u tijdelijk alcohol verkopen, bijvoorbeeld tijdens een evenement of bijzondere gelegenheid? Dan heeft u een ontheffing nodig. U mag alleen bier, wijn en andere zwak-alcoholische drank verkopen.

  • Briefadres

    Heeft u geen vast woonadres? Dan vraagt u een briefadres aan. Op het briefadres ontvangt u tijdelijk uw post. Zoals brieven, belastingformulieren of uw stempas.

  • Omgevingsvergunning

    Wilt u verbouwen, slopen of bijvoorbeeld een boom kappen? Dan heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Dit kunt u opzoeken in de vergunningencheck. De vergunningencheck en -aanvraag doet u bij het Omgevingsloket online van de Rijksoverheid.

  • Sloop melden

    Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Dan heeft u meestal geen vergunning nodig. Maar u moet dit vaak wel melden bij de gemeente. Ook als er bij de sloop asbest vrijkomt, moet u melding doen. Dat kan via het Omgevingsloket online. Zorg ervoor dat uw melding minstens 4 weken voordat de werkzaamheden beginnen, bij ons binnen is.

  • Bijzondere bijstand

    Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand.

  • Huisvesting arbeidsmigranten

    In februari 2024 is nieuw beleid vastgesteld voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Met dit nieuwe beleid geeft de gemeente ruimte aan ondernemers. En zet de gemeente in op goede huisvesting voor arbeidsmigranten en probeert tegelijk de reguliere woningmarkt te beschermen. Het nieuwe beleid betekent ook een andere route voor nieuwe initiatieven. Hieronder vertellen we er meer over.

  • Leningen en subsidies voor woningen

    Wilt u voor het eerst een woning kopen maar is uw hypotheeklening te laag? Dan kunt u misschien een starterslening krijgen. De gemeente heeft ook regelingen voor woningvernieuwing en energiebesparende maatregelen.

  • Leerplicht en kwalificatieplicht

    Kinderen van 5 tot 16 jaar hebben een leerplicht. Zij moeten dus naar school. Leerlingen die na hun 16e nog geen diploma hebben, hebben kwalificatieplicht tot 18 jaar. Dat houdt in dat ze onderwijs moeten blijven volgen. De gemeente houdt er toezicht op dat leerlingen naar school gaan. Zo kunnen zoveel mogelijk leerlingen een startkwalificatie (diploma havo, vwo of mbo-niveau 2) halen voor de arbeidsmarkt.