Zoekresultaat 11 - 20 van 29 resultaten

  • Bijdrage voor huur of hypotheek (woonkostentoeslag)

    Kunt u uw huur of hypotheek niet meer betalen omdat uw inkomen plotseling is gedaald? Woonkostentoeslag is een tijdelijke bijdrage om uw huur of hypotheek te betalen.

  • Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

    U kunt uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk. Dit kunt u in elke gemeente regelen. U kunt kiezen hoe u dit wilt doen: zonder ceremonie of met ceremonie.

  • Gedenkteken of grafsteen

    Veel nabestaanden willen op een graf een gedenkteken of grafsteen plaatsen. Voor een gedenkteken op een graf, een monument of andere vorm van grafbedekking hebt u een vergunning of toestemming van de gemeente nodig. Meestal vraagt de steenhouder of leverancier de vergunning voor het gedenkteken aan. U kunt ook zelf een vergunning Gedenkteken aanvragen. Een gedenkteken moet voldoen aan een aantal voorwaarden.

  • Adresonderzoek

    Staat er iemand op uw adres ingeschreven die daar niet (meer) woont? Krijgt u bijvoorbeeld steeds post voor oude bewoners of weigert iemand zich uit te schrijven? Dan kunt u de gemeente vragen een adresonderzoek te starten. Hoe werkt het? Een adresonderzoek kunt u op op meerdere manieren aanvragen. Per e-mail Schriftelijk Stuur ons een brief of e-mail met daarin:

  • Watervergunning of werkzaamheden melden

    Voor werkzaamheden in de buurt van een watergang of waterkering, of voor het lozen of onttrekken van water, heeft u een watervergunning nodig. Soms hoeft u de activiteit alleen te melden.

  • Gevonden en verloren

    Bent u iets verloren? Uw sleutels, passen of telefoon bijvoorbeeld? Of heeft u juist iets gevonden? Hieronder leest u wat u moet doen. Gevonden voorwerpen meldt u online of levert u in Heeft u een voorwerp gevonden? Dan registreert u dit op de website iLost. Het voorwerp kunt u thuis bewaren of afgeven in het stadhuis. Als de eigenaar het voorwerp niet bij u komt ophalen, kunt u na 1 jaar de nieuwe eigenaar worden van het gevonden voorwerp.

  • Aansprakelijk stellen gemeente

    Heeft u schade opgelopen door iets dat de gemeente gedaan heeft? Of juist niet gedaan heeft? U kunt de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

  • Vrijwilligersverzekering

    Bent u vrijwilliger in de gemeente Zutphen? Dan bent u automatisch verzekerd tijdens uw vrijwilligerswerk. U moet wel vrijwilligerswerk doen voor een organisatie en de activiteiten moeten een maatschappelijk belang dienen. Bijvoorbeeld voor een kerk, een buurthuis of een club. Zo werkt het Het maakt niet uit hoeveel uren vrijwilligerswerk u doet. U bent ook verzekerd als u eenmalig het voetbalteam van uw zoon naar en van een wedstrijd rijdt. U hoeft zich niet aan te melden voor de vrijwilligersverzekering. U bent ook verzekerd als u mantelzorger bent.

  • Reclame plaatsen

    Wilt u een reclamebord, opschrift, ruitbeplakking, vlag, naamsaanduiding of andere reclame-uiting plaatsen? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Vooradvies Voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt, kunt u een vooradvies aanvragen.

  • Bijstand voor jongeren tot 27 jaar

    Bent u jonger dan 27 jaar en vraagt u een bijstandsuitkering aan? Dan moet u ook kijken of u een opleiding kunt volgen of werk kunt vinden.