Zoekresultaat 221 - 230 van 231 resultaten

  • Volwassenenfonds Sport & Cultuur Limburg

    Heeft u een laag inkomen en kunt u daardoor niet bij een sportclub of vereniging. Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur kan u misschien helpen. Bijvoorbeeld door uw contributie of uitrusting te betalen. Zo kunt ook u bijvoorbeeld voetballen, zwemmen of muziekles volgen.

  • Nederlandse nationaliteit verkrijgen, naturalisatieprocedure

    Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen door een naturalisatieprocedure aan te vragen bij de gemeente. De gemeente stelt een advies op en stuurt dit samen met uw aanvraag naar de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De IND beslist of u Nederlander kunt worden.

  • Tegemoetkoming medisch afval en incontinentieafval

    Sommige inwoners hebben door ziekte structureel meer restafval. Bijvoorbeeld medisch afval of incontinentiemateriaal. Als u dit niet zelf of met hulp naar het milieuperron kunt brengen, komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming van de gemeente Maastricht. Lees hier wat de voorwaarden zijn en hoe u de tegemoetkoming aanvraagt.

  • Individuele inkomenstoeslag

    Als u lange tijd een inkomen op bijstandsniveau heeft of een bijstandsuitkering krijgt, kunt u een individuele inkomenstoeslag aanvragen. De individuele inkomenstoeslag is een geldbedrag voor mensen die een lange tijd van een laag inkomen moeten leven. En geen uitzicht hebben op een hoger inkomen.

  • Naamskeuze kinderen

    U kunt kiezen of uw eerste kind de achternaam van de moeder, vader of duomoeder krijgt. Elk volgend kind uit dezelfde relatie krijgt dezelfde achternaam als het eerste kind. Geeft u uw keuze niet door? Dan krijgt uw kind automatisch een achternaam.

  • Koninklijke onderscheiding (lintje), aanvragen

    Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. Dit kan vrijwilligerswerk zijn. Maar ook een buitengewone prestatie tijdens betaald werk.

  • Gladheidsbestrijding

    Gladheid op de weg kan gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente probeert deze situaties te voorkomen. Bijvoorbeeld door te strooien met zout of door sneeuwschuivers. De gemeente strooit eerst de busroutes, belangrijke doorgaande fietspaden en grotere doorgaande wegen en bruggen.

  • Stamboomonderzoek

    Via een stamboomonderzoek ontdekt u de geschiedenis van uw familie. U heeft daar verschillende gegevens voor nodig. Veel informatie over bijvoorbeeld familiebanden, achternamen en verhuizingen kunt u vinden op internet. Bijvoorbeeld bij het Centraal Bureau voor Genealogie.

  • Gevonden of verloren voorwerpen melden

    Verloren of gevonden voorwerpen kunt u melden bij de gemeente. Afhankelijk van de waarde wordt een gevonden voorwerp 3 maanden tot een jaar door ons bewaard.

  • Inzamelen huishoudelijk afval

    Elk huishouden produceert afval. Denk aan groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval), papier en verpakkingen. De gemeente haalt dit huishoudelijke afval op.