Zoekresultaat 21 - 25 van 25 resultaten

  • Dwangsom bij te laat beslissen

     

  • Verenigingskamperen

    Wilt u met uw vereniging gaan kamperen? Dan kunt u dat doen op de bestaande, toegestane, kampeerterreinen. Wilt u kamperen op een terrein dat niet is aangemerkt als toegestaan kampeerterrein? Dan kunt u toestemming vragen aan de gemeente.

  • Incidentele festiviteit

    Bij het vieren van incidentele festiviteiten kan niet altijd worden voldaan aan de gestelde geluidsnormen. Daarom wordt de mogelijkheid geboden om maximaal twaalf dagen per kalenderjaar af te wijken van de geluidsvoorschriften. Er zijn drie collectieve dagen aangewezen: Koningsdag, Bevrijdingsdag en oud en nieuw. Daarnaast zijn er per kalenderjaar nog negen dagen beschikbaar voor het organiseren van een individuele festiviteit. Gaat u als bedrijf of inrichting een festiviteit organiseren en verwacht u dat de geluidsnormen worden overschreden? Informeer dan de gemeente.

  • Verkennen initiatief - verken uw idee

    Als u een (bouw)plan heeft, bijvoorbeeld u wilt iets veranderen aan uw huis, tuin of bedrijf of u wilt een bedrijf starten, dan kunt u in het Omgevingsloket een aanvraag voor een omgevingsvergunning doen. U kunt ook de Vergunningcheck doen om te controleren of u een vergunning nodig heeft. Het kan ook zijn dat u een idee heeft voor een project, maar nog niet zo ver bent om al een vergunning aan te vragen. U wilt eerst uw idee verkennen. Of u heeft een plan, maar wilt u eerst de mogelijkheden verkennen voordat u het verder uitwerkt. U kunt dan een verzoek indienen voor een "verkennend initiatief" door midden van het formulier.    Dit verzoek houdt in dat u aan het college van burgemeester en wethouders verzoekt een voorlopige uitspraak te doen over de haalbaarheid van een plan. Dit doet u door het formulier in te vullen en samen met de gevraagde bijlagen in te dienen. 

  • Bezwaar maken gemeentelijke belastingen

    Bent u het niet eens met een belastingaanslag of WOZ-beschikking van de gemeente? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet of de WOZ-beschikking door u zijn verzonden. Als u na die zes weken bezwaar maakt, zal de gemeente uw bezwaarschrift 'niet-ontvankelijk' verklaren. Uw bezwaarschrift zal dan ambtshalve worden afgehandeld. Tegen een ambtshalve uitspraak is beroep niet mogelijk.