Zoekresultaat 21 - 27 van 27 resultaten

 • Veilig ondernemen

  De schade kan flink oplopen en het gevoel van veiligheid is soms ver te zoeken. Winkels trekken kopers en kijkers aan, maar ook mensen met minder goede bedoelingen. Op bedrijventerreinen gaat het voornamelijk om diefstal, brandstichting en vernieling.

 • Voortgezet onderwijs

  Er zijn drie scholengemeenschappen: Openbare scholengemeenschap Hengelo  (o.a. Bataafs Lyceum en 't Genseler) Scholengroep Carmel Hengelo (o.a. Lyceum De Grundel en het Twickel College ) Pvo Hengelo (Mezquita College) Elke school houdt open huis of organiseert voorlichtingsavonden. Een goede gelegenheid...

 • Naamswijziging, achternaam

  Als u uw achternaam wilt wijzigen, dan kunt u daarvoor een verzoek indienen bij  Justis (Ministerie van Veiligheid en Justitie).

 • Loonkostenvoordeel oudere werknemer

  Bent u 56 jaar of ouder? En heeft u een baan gevonden? Van harte gefeliciteerd! Om het voor uw werkgever aantrekkelijk te maken u voor langere tijd in dienst te houden, kan hij gebruik maken van het 'Loonkostenvoordeel oudere werknemer'.

 • Bodemonderzoek F16 crash

  De F16 straaljager stortte neer in een deel van de Dinant Dijkhuisstraat en de Paul van Kempenstraat. Door de crash ontstond brand. Om de brand te blussen is blusschuim gebruikt waarin de chemische stoffen PFAS zaten. Inmiddels weten we dat PFAS schadelijk kunnen zijn voor mens en natuur.

 • Ongediertebestrijding

  Voor overlast van ongedierte in uw eigen woning of op eigen terrein bent u meestal zelf verantwoordelijk. Wel kunt u ratten- en muizenoverlast altijd melden bij de gemeente. Dat geldt ook voor overlast van wespen in de openbare ruimte.

 • Verhuur van stadhuishal of burgerzaal

  Wilt u een symposium, tentoonstelling, concert of ander evenement organiseren? Dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om daarvoor de hal of de burgerzaal in het stadhuis te huren. Omdat de gemeente geen oneerlijke concurrent mag zijn van commerciële instellingen, moet het evenement wel aan...