Zoekresultaat 21 - 30 van 98 resultaten

 • Hondenbelasting

  De hondenbelasting is per 1 januari 2023 afgeschaft. Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat u voor een eerder jaar nog een aanslag ontvangt. Toen gold de hondenbelasting nog wel.

 • Zaanstad Sportstad

  In Zaanstad zijn ruim 140 sportverenigingen. Bijna alle takken van sport zijn vertegenwoordigd: van waterpolo tot voetbal, van taekwondo tot tennis en van atletiek tot boogschieten. De sportactiviteiten beperken zich echter niet tot de verenigingen. Veel mensen fietsen, skeeleren, wandelen en trimmen of trekken baantjes in het zwembad.

 • Geboorteaangifte

  Binnen 3 werkdagen na de bevalling moet u verplicht geboorteaangifte doen in de gemeente waar uw kindje is geboren. Dit kan alleen op afspraak. U hoeft uw kindje niet mee te nemen. Bij de geboorteaangifte wordt een geboorteakte opgemaakt. Dit is het bewijs van de geboorte van uw kind. In de akte staan de namen van uw kind. Controleert u goed of de namen goed geschreven zijn.  Let op: ziet u later op de akte dat er toch een verkeerde voor- en/of achternaam vermeld staat, dan kan die naam alleen gewijzigd worden via de rechter. U neemt mee: een geldig paspoort, identiteitskaart of Nederlands rijbewijs van de persoon die aangifte doet een geldig paspoort, identiteitskaart of Nederlands rijbewijs van de moeder geboortebericht van de arts of verloskundige met de geboortegegevens Indien van toepassing het trouwboekje/partnerschapsboekje akte van erkenning (als uw kind voor de geboorte is erkend) Als u de erkenningsakte kwijt bent en de erkenning heeft in een andere gemeente plaatsgevonden, moet de akte eerst worden opgehaald akte van naamskeuze (als bij erkenning voor de geboorte is vastgelegd welke achternaam uw kind krijgt).

 • Schade en verzekeringen

  Team Schade en verzekeringen van de afdeling Juridische Zaken geeft verzekeringstechnische adviezen, zorgt voor risicobeheer, sluit de noodzakelijke verzekeringen af en zorgt voor de behandeling van schadegevallen en claims voor en tegen de gemeente Zaanstad.

 • Contact

  Hieronder vindt u meer informatie over contact met de gemeente Zaanstad.

 • Zaandam West

  Hier vindt u een overzicht van wegwerkzaamheden, recente (nieuws)berichten over uw wijk en bewonersbrieven.

 • Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG)

  BAG staat voor Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Elke gemeente houdt deze registratie over adressen, panden, verblijfsobjecten, lig- en standplaatsen en geometrie bij. Deze gegevens worden aan de landelijke BAG geleverd, zodat deze gegevens op één plek beschikbaar zijn. De registratie bevat geen persoonsgegevens. Afnemers zijn bijvoorbeeld andere overheden en hulpdiensten (brandweer e.d.).

 • Bodem

  De Zaanse bodem is op veel plekken vervuild. De Zaanstreek is een van de oudste industriegebieden ter wereld en tot op de dag van vandaag is Zaanstad een belangrijke industriestad. Die eeuwen van activiteit hebben hun sporen nagelaten in de bodem. De ernst van de bodemvervuiling verschilt. Bij onderzoeken of werkzaamheden in de bodem is er een kans dat we vervuiling vinden. Soms is er daarbij sprake van risico’s voor de gezondheid, dan moet de grond schoongemaakt worden. We kiezen steeds meer voor het beheren van de vervuiling. In plaats van schoonmaken en opruimen, zorgen we ervoor dat we de risico’s tot een minimum beperken. Dat doen we door het directe contact te voorkomen en de bovenste laag te vervangen met schone grond.

 • Ontheffingen

  Een vergunning of ontheffing is een officiële (noodzakelijke) toestemming van de overheid om een bepaalde activiteit uit te voeren. De wet kan bepalen dat iets verboden is zonder vergunning. De wet kan ook bepalen dat iets verboden is, met de mogelijkheid om een ontheffing van dat verbod te krijgen.

 • Colofon

  Dit is de officiële website van de gemeente Zaanstad.