Zoekresultaat 21 - 30 van 37 resultaten

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Iets kwijt, iets verloren, of misschien iets van een ander gevonden? Meld het!

 • Uittreksel persoonsgegevens, BRP (green paper)

  Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) om aan te tonen dat u in de gemeente Reimerswaal woont.

 • Bedrijventerreinen

  Reimerswaal biedt aantrekkelijke vestigingsmogelijkheden voor bedrijven. Op dit moment is het bedrijventerrein De Poort in Rilland het enige bedrijventerrein in onze gemeente dat nog niet volledig is uitgegeven. Alle beschikbare kavels op dit terrein zijn echter in optie. Omdat het voorkomt dat kavels die in optie zijn, uiteindelijk niet worden afgenomen hebben we een wachtlijst aangelegd. Wanneer u interesse heeft, kunt u contact met ons opnemen en kunnen wij u op de wachtlijst plaatsen. De bouwgrond op onze overige terreinen is volledig uitgegeven en is dan ook niet meer beschikbaar.

 • Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (adrescontrole)

  Op het juiste woonadres ingeschreven staan is van groot belang. Voor u als inwoner én voor de overheid. Alle overheidsdiensten gebruiken daarvoor de Basisregistratie Personen (BRP), die de gemeente onderhoudt. Zorg, onderwijs, politie, sociale dienst: overal speelt uw adres een belangrijke rol. Tegelijkertijd is het adresgegeven het meest veranderlijke gegeven in de BRP en daarmee het meest foutgevoelig. Daarom voeren wij, in twijfelgevallen, controles uit.

 • Identiteitskaart aanvragen kind (t/m 11 jaar)

  Iedereen vanaf 14 jaar moet in Nederland een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Deze moet je laten zien wanneer hier om wordt gevraagd. Dit heet de identificatieplicht.

 • Afschrift akte burgerlijke stand (geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte)

  Een akte wordt door de gemeente, waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden, opgemaakt bij geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap en overlijden. Een afschrift van een akte burgerlijke stand kan alleen aangevraagd worden bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

 • Grond kopen, huren of gebruiken (geen bouwgrond)

  Soms is het mogelijk om een strookje gemeentegrond van de gemeente te kopen, huren of gebruiken wanneer dit grenst aan uw perceel. Het betreft dan geen bouwgrond maar een (gedeelte van een) plantsoen met de bestemming “groen”. Voor het kopen of huren van deze stukjes grond zijn criteria en voorwaarden opgesteld. De grond moet hieraan voldoen anders kan er niet gekocht of gehuurd worden. We verhuren volkstuintjes in Hansweert, Krabbendijke en Rilland.

 • Bewijs van in leven zijn, attestatie de vita

  Een bewijs van in leven zijn is een uittreksel uit de Basis Registratie Personen (BRP) dat aantoont dat een inwoner in leven is. Heeft u het bewijs voor gebruik in het buitenland, dus een attestatie de vita nodig? Geef dit dan aan bij de aanvraag. Het uittreksel nodig omdat een pensioenfonds hier om vraagt? Maak dan een afspraak en neem naast een identiteitsbewijs ook de brief van het fonds mee waarin zij naar het uittreksel vragen.

 • Huwelijk/geregistreerd partnerschap

  Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in de gemeente Reimerswaal? Via onderstaande knop kunt u alvast zien (u hoeft niet in te loggen met DigiD), welke data en tijdstippen beschikbaar zijn. Ook kunt u kijken wie onze trouwambtenaren zijn.

 • Naamgebruik

  Bent u getrouwd of getrouwd geweest, heeft u een geregistreerd partnerschap of heeft u dat gehad, dan kunt u er voor kiezen de achternaam van uw partner (niet meer) te gebruiken. Dit heet naamgebruik. De gemeente geeft het gekozen naamgebruik door aan andere overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst en pensioenfondsen. Op officiële documenten als een paspoort en rijbewijs staat altijd uw eigen achternaam, ook al heeft u een ander naamgebruik gekozen.