Zoekresultaat 21 - 30 van 31 resultaten

  • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

    Als u in het buitenland wilt trouwen, moet u bewijzen dat dat volgens de Nederlandse wet mag. Het kan gaan om een bewijs dat u niet getrouwd bent (verklaring ongehuwd-zijn) of een verklaring van huwelijksbevoegdheid. Dat hangt af van het land waar u trouwt. Deze verklaring heeft u alleen nodig als de buitenlandse overheid hier speciaal om vraagt. Staat u ingeschreven in…

  • Terugmelding basisregistratie

    Zijn gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP), Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) of Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) niet juist, dan kunt u hier een melding van maken. U kunt de melding online doen.

  • Levenloos geboren kind

    Een kindje verliezen is een verdrietige gebeurtenis. Een officiële registratie in de basis registratie personen (BRP) kan het verdriet niet wegnemen, maar hopelijk wel helpen bij de verwerking daarvan. Een registratie in de BRP is mogelijk en niet verplicht. U doet voor uzelf een verzoek om het kindje toe te voegen aan uw persoonsgegevens. Wil de andere ouder dit ook?…

  • Nederlander worden

    U kunt Nederlander worden: als één van uw ouders Nederlander is (van rechtswege) door optie of door naturalisatie. Voor meer informatie over dit onderwerp kijkt u op de website van de rijksoverheid en van IND

  • Aansprakelijk stellen van de gemeente

    U heeft schade, die veroorzaakt is door de gemeente. Daarvoor kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. Wij streven er naar om uw schadeclaim binnen 6 weken af te handelen. Aansprakelijk stellen kan digitaal. Geef duidelijk aan waarom u vindt dat de gemeente aansprakelijk is. Voeg bewijsmateriaal zoals foto’s, nota’s en getuigenverklaringen toe. .

  • Echtscheiding

    Op de website van de rijksoverheid vindt u een te doorlopen stappenplan, voor wat u mogelijk moet regelen als u gaat scheiden of uit elkaar gaat. Om te scheiden heeft u een advocaat nodig en gaat u naar de rechtbank. Als de rechter de scheiding heeft uitgesproken, wordt uw echtscheiding ingeschreven bij de gemeente. Ook als u in het buitenland bent gescheiden,…

  • Geboorteaangifte

    De geboorte van een kind geeft u binnen 3 dagen na de geboorte aan. Dat doet u in de gemeente waar het kind geboren is. Aangifte van een geboorte wordt gedaan door de vader of moeder van het kind, of door iemand anders die bij de geboorte van het kind aanwezig is geweest. Bel 14 076 voor het maken van een afspraak. Meenemen een…

  • Zienswijze

    Een zienswijze is een mening over een voorgenomen besluit of plan van de gemeente. In sommige gevallen neemt de gemeente niet direct een besluit maar komt er eerst een voorgenomen besluit. In een zienswijze beschrijft u met welke punten hiervan u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeente dan nog meenemen in het definitieve…

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart vraagt u zelf aan in de gemeente waar u woont. Ook kinderen komen zelf (mee) voor hun aanvraag en voor het afhalen. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Uw nieuwe identiteitskaart ligt 5 werkdagen daarna voor u klaar. U haalt de identiteitskaart zelf af. Het aanvragen en afhalen van reisdocumenten kan alleen op afspraak. Kijk, voordat u…

  • Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

    Gaat u langer dan 8 maanden in het buitenland wonen? Meld uw vertrek dan bij de gemeente. Als er niemand achter blijft op uw adres, kunt u dit online doorgeven. U heeft hiervoor uw Digid nodig. Blijft er wel iemand wonen? Dan moeten degenen die vertrekken (ook minderjarige kinderen) de emigratie persoonlijk aan de balie doorgeven. Maak een afspraak binnen 5 dagen voor uw…