Zoekresultaat 21 - 30 van 36 resultaten

  • Uittreksel of afschrift burgerlijke stand

    Een uittreksel of afschrift uit de Burgerlijke Stand is een overzicht van belangrijke feiten in het leven. Bijvoorbeeld geboorte, overlijden, huwelijk, echtscheiding of partnerschapsregistratie. U kunt een uittreksel of afschrift alleen aanvragen bij de gemeente waar deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

  • Bezwaarschrift indienen

    De gemeente kan een beslissing nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat de gemeente uw aanvraag voor een subsidie afwijst. Of omdat u het niet eens bent met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken tegen het besluit van de burgemeester, het besluit van het college van burgemeester en wethouders of het besluit van een heffingsambtenaar.

  • Woonwagen en woonwagenstandplaats, toewijzing

    In de gemeente kunt u op bepaalde plaatsen in een woonwagen wonen. Zo kunt u een woonwagenstandplaats huren. Op deze plek kunt u een eigen woonwagen neerzetten. Voor het neerzetten van een woonwagen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Ook is het mogelijk om een woonwagen te huren.

  • Geboorte, aangifte

    De geboorteaangifte doet u bij de gemeente waarin het kind is geboren. Dit moet gebeuren binnen 3 (werk)dagen na de geboorte. Als de derde dag dus een zaterdag, zondag of feestdag is, dan kunt u de aangifte ook nog doen op de eerste werkdag daarna.

  • Persoonsgegevens, verklaring onder ede of belofte

    Officiële gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het buitenland, zoals geboorte, huwelijk of overlijden moet u doorgeven bij de gemeente. U bent ook verplicht de officiële documenten van deze gebeurtenissen af te (laten) geven.

  • Trouwen in Nederland als u in het buitenland woont

    Ook als u niet in Nederland woont, kunt u hier trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. U of uw partner moet dan wel de Nederlandse nationaliteit hebben. Dit geldt ook als u een geregistreerd partnerschap wilt aangaan. Woont 1 van u in Nederland? Dan meldt u uw trouwplannen in de gemeente waar u wilt trouwen.

  • Paspoort, tweede

    In sommige gevallen kunt u een tweede paspoort nodig hebben wanneer u vaak naar het buitenland gaat, namelijk: Als u vaak landen bezoekt die een conflict met elkaar hebben, dan kan het gebeuren dat u problemen krijgt met de verschillende stempels in uw paspoort; Als u vaak naar landen reist waar u een visum voor nodig heeft, dan kan het voorkomen dat u door de visumaanvraag uw paspoort niet op tijd terug heeft van de ambassade.

  • Omzetting partnerschap in huwelijk

    Als u een geregistreerd partnerschap heeft, kunt u dit omzetten in een huwelijk. U moet persoonlijk naar de gemeente gaan en in elkaars bijzijn de akte van omzetting tekenen. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk.

  • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

    Een uitkeringsinstantie of het pensioenfonds kan u vragen om een bewijs van in leven zijn. U kunt zo'n bewijs (ook wel attestatie de vita genoemd) online aanvragen of bij het GemeenteLoket. Maak dan wel eerst een afspraak.

  • Zakenpaspoort

    U kunt een zakenpaspoort aanvragen als u vaak naar het buitenland reist. Dit paspoort heeft 66 pagina’s in plaats van 34. U heeft dan meer ruimte voor visa en stempels. Als u 18 jaar of ouder bent, is uw paspoort 10 jaar geldig. Voor iedereen onder de 18 jaar is het paspoort 5 jaar geldig. In uw paspoort staat tot welke datum het geldig is.