Zoekresultaat 21 - 30 van 37 resultaten

 • Bewijs van in leven zijn

  Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Staat u in Molenlanden ingeschreven, vraag het bewijs dan online aan. Heeft u het bewijs nodig voor een pensioenfonds? Neem dan via 088 75 15 000 contact met ons op voor het maken van een afspraak. In een aantal gevallen wordt het bewijs dan namelijk gratis verstrekt.

 • Bedrijfsvestiging

  Gemeente Molenlanden heeft een ideale ligging in de regio met een ruime variatie aan bedrijvigheid. Zo is Molenlanden goed te bereiken vanaf de A15 en de A27 en heeft een unieke ligging langs de rivier de Lek met een goede verbinding over het water naar de haven van Rotterdam.

 • Afschrift burgerlijke stand

  De gemeente legt belangrijke gebeurtenissen in uw leven vast in een officieel document, een akte. Elke akte blijft in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. U kunt van de volgende akten een kopie (ook wel: afschrift) bestellen: geboorteakte, huwelijksakte, akte van geregistreerd partnerschap en overlijdensakte.

 • Privacy

  De gemeente Molenlanden verwerkt veel persoonsgegevens. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft hiervoor regels. Persoonsgegevens vertellen iets over u. Het zijn gegevens die de gemeente in verband kan brengen met u. Het gaat bijvoorbeeld om uw NAW-gegevens, telefoonnummer of e-mailadres, uw burgerservicenummer, maar ook het IP-adres van uw computer. Op de verwerking van persoonsgegevens is de privacyverklaring van de gemeente Molenlanden van toepassing.

 • Identiteitskaart kwijt of gestolen

  Bent u uw identiteitskaart kwijt of is deze gestolen? Geef de vermissing direct aan bij de gemeente om misbruik van het document te voorkomen. Dit kan online. Na de aangifte wordt uw identiteitskaart geblokkeerd. U vraagt met deze procedure géén nieuwe identiteitskaart aan, maar geeft alleen de vermissing of diefstal door:

 • Erkennen kind vóór of na de geboorte

  Wilt u een kind erkennen? Dit doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente. Dit kan ook als u niet de biologische ouder bent. U mag het kind al voor de geboorte erkennen. Door het kind te erkennen, wordt u de wettelijke ouder.

 • Scheiding laten inschrijven

  Bent u zojuist gescheiden? Is uw huwelijk ontbonden? Uw partnerschap ontbonden of beëindigd? Dan moet de uitspraak van de rechtbank (beschikking) binnen 6 maanden bij de gemeente zijn waar uw huwelijk of partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat dit voor u.

 • Adresonderzoek aanvragen

  Op het juiste woonadres ingeschreven staan is van groot belang. Voor u als inwoner én voor de overheid. Alle overheidsdiensten gebruiken daarvoor de Basisregistratie Personen (BRP), die de gemeente onderhoudt. Zorg, onderwijs, politie, sociale dienst, in geval van calamiteit/ramp: overal speelt uw adres een belangrijke rol. U kunt in de volgende gevallen een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente: Iemand staat op uw adres ingeschreven die er niet woont. Iemand heeft een briefadres op uw adres en u kunt die persoon niet meer bereiken. Iemand heeft een briefadres op uw adres en u wilt uw toestemming voor het briefadres intrekken.

 • Koop Lokaal

  Veel ondernemers, met name winkeliers, horeca, sportscholen en de contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten in Molenlanden hebben door de coronacrisis een pittige tijd achter de rug. Aan de andere kant laten de ondernemers ook veerkracht en creativiteit zien. We starten de campagne Koop Lokaal om lokale ondernemers met hun bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Om daarmee inwoners te stimuleren juist nu gebruik te maken van het ruime aanbod aan winkels in de gemeente.

 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

  Voor een huwelijk in het buitenland hebt u soms een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Daarin staat dat u niet getrouwd bent en dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. U kunt de verklaring alleen in Molenlanden aanvragen als u in Molenlanden woont of als Molenlanden uw laatste woonplaats in Nederland was. Bekijk hier hoe u de verklaring aanvraagt en wat de kosten zijn.