Zoekresultaat 21 - 27 van 27 resultaten

  • Woningaanpassing

    Met aanpassingen in uw woning zorgt u ervoor dat u prettig en veilig in uw eigen huis kunt blijven wonen. Ook als u ouder wordt of een beperking heeft. In sommige gevallen kunt u een vergoeding van de gemeente krijgen voor de aanpassingen aan uw woning. Meld uw zorgvraag over een vergoeding voor de aanpassing aan uw huis via onderstaande…

  • Vrijwilligersverzekering

    In Gouda doen veel inwoners vrijwilligerswerk. Sommige inwoners zijn actief in clubs of sportverenigingen. Andere schenken koffie in het verzorgingstehuis, knappen speeltuinen op, zijn trainer bij een sportclub, bestuurslid of collectant. Dit is belangrijk werk dat niet alleen onbetaald is maar ook risico's met zich meebrengt. De gemeente Gouda heeft de VNG Vrijwilligersverzekering afgesloten, om te zorgen dat alle Goudse vrijwilligers…

  • Subsidie Participatie in de buurt

    De gemeente Gouda vindt het belangrijk dat iedere inwoner mee kan doen in de samenleving en zelfredzaam is. Ook mensen met een beperking. Organiseert u een groepsactiviteit, waarbij zowel vitale als kwetsbare inwoners kunnen participeren? Dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie. Aanvraagformulier subsidie Participatie in buurt (pdf) downloaden.

  • Hulp bij het huishouden

    Heeft u moeite met het schoonhouden van uw huis, dan kan hulp bij het huishouden een oplossing zijn. Een oplossing kan zijn dat u zelf een particuliere hulp inschakelt. Of dat u hulp krijgt van familie of kennissen. Lees ook de tips voor hulp bij het huishouden. Als dat geen oplossing biedt, heeft u misschien recht op hulp bij het huishouden…

  • Melding alcohol schenken op privébijeenkomst vereniging of stichting

    De informatie op deze pagina wordt zo snel mogelijk aangevuld. Heeft u in de tussentijd een vraag over dit onderwerp? Bel dan naar telefoonnummer 14 0182.

  • Begeleiding voor jongeren

    Bij begeleiding is het doel dat uw kind allerlei dagelijkse activiteiten zelf leert doen. Ook is het mogelijk dat uw kind hulp krijgt bij die dagelijkse activiteiten. Denk bij dagelijkse activiteiten aan leren om technische hulpmiddelen te gebruiken of oefenen met schrijven en rekenen. Begeleiding kan individuele begeleiding of groepsbegeleiding (dagbesteding) zijn. Ook toezicht houden valt onder begeleiding. Heeft uw…

  • Hulp voor jongeren met psychische problemen

    De behandeling van psychische problemen of psychiatrische klachten bij kinderen en jongeren tot 18 jaar vindt plaats binnen de Jeugd-GGZ. De gemeente biedt zowel basis-GGZ als specialistische GGZ aan. Heeft uw kind psychische hulp nodig en is hij/zij niet doorverwezen door de huisarts? Dan kunt u via onderstaande knop een melding maken .