Zoekresultaat 21 - 30 van 164 resultaten

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuist u naar of binnen Gorinchem? Dan moet u dat melden bij de gemeente Gorinchem. Dit moet in ieder geval binnen vijf dagen na de verhuisdatum. U mag ook ruim voor de verhuisdatum de verhuizing doorgeven.

 • Snippergroen

  Grenst uw eigen grond aan een stuk openbaar groen of andere grond van de gemeente? In sommige gevallen kunt u die grond kopen en daarmee mogelijk uw tuin vergroten.

  Wilt u zo’n stukje gemeentegrond (snippergroen of een restperceel) kopen, dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente.

 • Stimuleringssubsidie winkelgebied

  Gorinchem wil de ontwikkeling van een compact winkelgebied en een levendig centrum stimuleren. Want in een compact centrum voorkom je bijvoorbeeld leegstand. En functies zoals winkels, horeca, cultuur of wonen zijn meer geconcentreerd.

  Ondernemers en pandeigenaren in een bepaald gebied kunnen daarom een stimuleringssubsidie aanvragen om hun winkel te verhuizen, of hun pand van functie te veranderen of te verbeteren. Het kaartje van deze gebieden vindt u onder Beleid en regelgeving  in 'Nadere regels winkelgebied Gorinchem 2022'.

  Er zijn vier soorten stimuleringssubsidie.

  U kunt uiterlijk op 31 december 2024 een subsidie aanvragen. Aanvragen na deze datum nemen we niet in behandeling. 

  Aanvragen verhuissubsidie (DigiD)

  Aanvragen subsidie gevel, planontwikkeling en transformatie (DigiD)

 • Rijbewijs kwijt of gestolen

  Bent u uw rijbewijs kwijt, is het gestolen of maakt iemand er misbruik van? Dan kunt u digitaal aangifte doen via de webpagina DigiD melden bij de RDW.

  Heeft u geen DigiD of lukt het niet? Dan kunt u bij de gemeente een verklaring van vermissing invullen. Daarna vraagt u een nieuw rijbewijs aan bij de gemeente. Dit doet u op dezelfde manier als bij Rijbewijs verlengen.

 • Zaken doen met de gemeente

  Als u als ondernemer zaken wil doen met de gemeente Gorinchem krijgt u te maken met het gemeentelijke aanbestedingsbeleid

 • Rijbewijs aanvragen voor de eerste keer

  Nadat u bent geslaagd voor uw rijexamen mag u een rijbewijs aanvragen. Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan. Daarvoor maakt u een afspraak. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het nieuwe document is na vijf werkdagen klaar. U moet het rijbewijs persoonlijk afhalen binnen drie maanden na de aanvraag afhalen.

 • Aansprakelijk stellen van de gemeente

  Heeft u schade opgelopen in de openbare ruimte door bijvoorbeeld een
  slecht wegdek, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen.
   

  Een schade melden (DigiD of eHerkenning)

 • Strooien bij gladheid

  Bij (verwachte) gladheid gaat Reinigingsdienst Waardlanden in opdracht van de gemeente zout strooien op wegen en fietspaden. De gladheidsbestrijding vindt plaats van 31 oktober tot en met 31 maart.

 • Subsidie verantwoorden

  Als u een subsidie van de gemeente ontvangt, moet u na afloop van het subsidiejaar een aanvraag tot subsidievaststelling te doen. Aan de hand van deze aanvraag wordt de hoogte van de subsidie definitief vastgesteld.

  Ook voor deze aanvraag geldt dat de aanvraag vóór een bepaalde datum dient te worden aangevraagd.

 • Verklaring omtrent gedrag

  Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag geen probleem is voor uw baan. U kunt een VOG online en aan de balie aanvragen.