Zoekresultaat 21 - 30 van 33 resultaten

 • Alcoholwetvergunning

  U mag alcohol verkopen in een slijterij of horecabedrijf, bijvoorbeeld een café of restaurant. U hebt dan wel een Alcoholwetvergunning nodig. Ook als u alcohol verkoopt in een sportkantine, verenigingslokaal of bedrijfsrestaurant. Cafetaria’s en levensmiddelenbedrijven (bijvoorbeeld supermarkten) hoeven geen vergunning te hebben om alcohol te verkopen. Maar zij mogen alleen zwakalcoholische drank verkopen, zoals bier en wijn. U vraagt de vergunning aan bij de gemeente.

 • Studietoeslag

  Kunt u naast uw school of studie niet bijverdienen en komt dit door een medische beperking? Misschien kunt u dan Studietoeslag krijgen. De Studietoeslag is een maandelijkse inkomensaanvulling naast de studiefinanciering (WTF) of tegemoetkoming scholieren (WTOS) die u al krijgt.

 • Betalingsregeling

  Heeft u tijdelijk onvoldoende geld? En komt u niet in aanmerking voor kwijtschelding? Dan kunt u een betalingsregeling treffen. Met een betalingsregeling krijgt u meer tijd om de belastingschuld te betalen.

 • Kabels en leidingen leggen in openbare grond

  Kabels en leidingen in de grond mag u alleen leggen in openbaar gebied. Dit moet u eerst melden bij het Kadaster. Wilt u boven de grond kabels en leidingen plaatsen? Dan hebt u een omgevingsvergunning nodig.

 • Aangifte van vermissing reisdocument

  Reisdocument verloren of vermist? U kunt hieronder online aangifte doen.

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Als u iets gevonden hebt óf bent kwijtgeraakt, kunt u dit melden bij de gemeente. Niet bij de politie. Is uw voorwerp gestolen? Dan moet u wél aangifte doen bij de politie.

 • Standplaats aanvragen

  Wilt u goederen of etenswaren verkopen vanuit een kraam of wagen, zoals een viskraam, een bloemenstalletje of een ijskraam? Dan vraagt u een standplaatsvergunning aan bij de gemeente. U mag dan met uw kraam op een openbare plek in de open lucht staan. Bijvoorbeeld op of aan de openbare weg.

 • Bouwwerk, gereedmelding

  In een omgevingsvergunning voor bouwen staan regels waaraan u zich moet houden. Als u klaar bent met de werkzaamheden, dan meldt u dit bij de gemeente. De gemeente bekijkt dan of u gebouwd hebt volgens de regels in de vergunning. Als u volgens de regels gebouwd hebt, dan mag u het bouwwerk gaan gebruiken.

 • Bijzondere bijstand

  Voor sommige kosten kunt u aan de gemeente een bijdrage vragen. Het gaat om kosten die noodzakelijk zijn en waarvoor u door bijzondere omstandigheden niet heeft kunnen sparen. Deze bijdrage heet bijzondere bijstand.

 • Festiviteit bedrijf, vereniging of school

  De gemeente Montferland heeft ruimere geluidsnormen opgesteld voor een aantal festiviteiten.