Zoekresultaat 21 - 30 van 95 resultaten

  • Subsidie van meer dan € 25.000,-

    Voor het aanvragen van een eenmalige subsidie van meer dan € 25.000,- wordt de Subsidieregeling Versnellingsagenda ieder jaar gedurende drie perioden van twee maanden opengesteld. Alleen tijdens die perioden is het aanvragen van subsidie mogelijk. De beoordeling van alle subsidieaanvragen die tijdens zo’n periode zijn ingediend, wordt gedaan door een onafhankelijke adviescommissie, de Regioboard. In de Regioboard zitten vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid uit de regio Noordoost-Fryslân. De Regioboard kent alle ingediende subsidieaanvragen punten toe. Als de Regioboard voldoende punten aan een project toekent, wordt subsidie aan een project verleend. Let op: Bij een subsidieaanvraag moet een advies van Stichting Qop gevoegd worden. U kunt zo’n advies opvragen door een e-mail met uw projectplan te sturen naar info@qop.nl. Doe dit uiterlijk twee weken voor de sluiting van de openstelling, zodat u nog voldoende tijd heeft om het advies te verwerken in uw subsidieaanvraag!

  • Subsidieregeling Versnellingsagenda

    De Versnellingsagenda is onderdeel van de Regiodeal die de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel en de provincie Fryslân met het Rijk afgesloten hebben.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Heeft u dat gedaan en bent u het niet eens met de beslissing daarover? Dan kunt u in beroep gaan.

  • Ondernemersplein

    Wat moet u allemaal doen als u voor uzelf begint? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? Welke wetten wijzigen er binnenkort? Op ondernemersplein.kvk.nl krijgt u van de overheid antwoord op al uw ondernemersvragen.

  • Voor het organiseren van activiteiten

    Wilt u een evenement of activiteit organiseren? Soms kunt u hiervoor een bijdrage van de gemeente (subsidie) krijgen. Gaat het om een eenmalige activiteit? Dan vraagt u een projectsubsidie aan. Voor activiteiten voor ouderen, jeugd, mensen met een beperking of die gericht zijn op sport, amateurkunst en volkscultuur/immaterieel erfgoed is een driejarige stimuleringssubsidie mogelijk.

  • Planschade

    Het kan zijn dat u schade hebt doordat de gemeente besluiten heeft genomen op het gebied van de ruimtelijke ordening. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard, uw woongenot vermindert of u loopt inkomen mis. U kunt dan in aanmerking komen voor een vergoeding van de planschade. Dit geldt voor schadegevallen die VÓÓR 1-1-2024 zijn opgetreden! Na die datum in de regelgeving over Nadeelcompensatie van toepassing.

  • Vacatures en stages

    Werken of stage lopen bij de gemeente.

  • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

    Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonlasten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

  • Buurtpreventie

    De bewoners en ondernemers in de gemeente maken steeds vaker gebruik van WhatsApp groepen om elkaar te attenderen op verdachte situaties in de buurt.

  • Riolering

    Dagelijks komt er in huishoudens afvalwater vrij, gewoon omdat we eten drinken en naar de w.c. gaan. Dit afvalwater voeren we via de riolering af naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. In de rwzi wordt het afvalwater gezuiverd en geloosd op oppervlaktewater. Dit is goed voor het milieu en de volksgezondheid. In het “stedelijk gebied” liggen vaak rioolstelsels waarop ook regenwater geloosd mag worden. In het buitengebied is dat anders daar liggen vaak drukrioleringsstelsels waar alleen afvalwater op geloosd mag worden. Gaat u een nieuwe woning bouwen? En hebt u een aansluiting op het openbare riool nodig? Vraag op tijd een rioolaansluiting aan bij de gemeente.