Zoekresultaat 21 - 30 van 74 resultaten

 • Bouwcontainer, bouwkeet of steiger plaatsen

  Een bouwcontainer, bouwkeet of steiger kan handig zijn bij een verbouwing. Maar je mag niet zomaar een obstakel op de openbare weg plaatsen. 

 • Belastingbalie

  Als inwoner van onze gemeente kun je gebruik maken van de digitale Belastingbalie. Hier kun je veel belastingzaken zelf regelen. Het gaat dan om belastingzaken die te maken hebben met de gemeente.

 • Hulp bij geldzorgen

  Heb je schulden of problemen met geld? Dan kunnen wij jou misschien helpen. Voor deze hulp hoef je niet te betalen.

 • Klein evenement

  Wil je een klein evenement organiseren? Dan is een melding maken via het digitale formulier voldoende. Je moet dit uiterlijk 10 werkdagen van te voren doen. Op deze pagina lees je wat de voorwaarden zijn. 

 • Toegankelijkheidsverklaring

  Digitale toegankelijkheid is belangrijk. We willen dat iedereen onze website kan raadplegen. Ook mensen met een functiebeperking. Daarnaast willen we dat iedereen de informatie op onze website begrijpt. Kom je een pagina tegen die niet toegankelijk is? Je kunt dit dan aan ons doorgeven.

 • Meldpunt Goed Verhuurderschap

  Per 1 juli 2023 is de Wet Goed Verhuurderschap ingegaan. Deze wet geeft gemeenten meer mogelijkheden om huurders te beschermen tegen problemen bij het huren van woon- of verblijfsruimten. Met een norm voor goed verhuurderschap en de mogelijkheid om een verhuurvergunning te verplichten, kunnen gemeenten actief sturen op goed verhuurderschap.

 • Melden voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Jullie gaan trouwen en willen daar graag een melding van maken. Alvast gefeliciteerd!

 • Afvalstoffen­heffing

  Met de afvalstoffenheffing betaal je mee aan de  kosten voor het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval. De gemeente mag maximaal 100% van de kosten verhalen via de afvalstoffenheffing. Het bedrag vind je op je op de jaarlijkse aanslag gemeentelijke heffingen. Ben je het niet eens met de aanslag of kun je deze niet betalen? Maak dan bezwaar of vraag om kwijtschelding.

 • Mantelzorg

  Zorg je voor langere tijd voor iemand die ziek of gehandicapt is? En doe je dit meer dan acht uur per week? Dan ben je mantelzorger.

 • Leerlingen|vervoer

  Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Ouders en verzorgers moeten er zelf voor zorgen dat hun kinderen elke dag naar school kunnen. Meestal is dat geen probleem. Ouders lopen of fietsen met hun kinderen naar school en als ze wat ouder zijn, gaan ze zelf met de fiets of de bus. Voor sommige kinderen is naar school gaan lastiger. Bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of ver moeten reizen van huis naar school. Deze kinderen kunnen in aanmerking komen voor bekostiging leerlingenvervoer.