Zoekresultaat 21 - 27 van 27 resultaten

 • Subsidie voor afkoppelen van de regenpijp

  Toekomstbestendig waterbeheer is belangrijker dan ooit. Om in de toekomst overlast te voorkomen, de grondwaterspiegel op peil te houden en verdroging te voorkomen, moet er iets gebeuren. Een simpele stap die u thuis kunt nemen, is het afkoppelen van uw regenpijp. Hierdoor stroomt het regenwater niet meer direct naar het riool, maar naar uw tuin, waardoor overstromingen worden voorkomen en uitdroging in de zomer wordt verminderd. Minder tegels in tuin, of andere zogenoemde erfverharders, helpt ook.

 • Sociale overlast

  Meld hier overlast van bijvoorbeeld hangjongeren in uw buurt, vuurwerk, drugsgebruik of 'stille' problemen, zoals vermoeden kindermishandeling of dat iemand zichzelf verwaarloost?

 • Veelgestelde vragen over eikenprocessierups

  Een eikenprocessierups is een larve van een nachtvlinder. Ze legt haar eitjes vooral in de toppen van eikenbomen. Vanaf half april tot begin mei komen de eitjes uit. Na een aantal keer vervellen, komen de rupsen in groepjes samen. Ze vormen grote nesten op de stam. ’s Nachts gaan ze 'in processie' op zoek naar voedsel. Als de rupsen drie keer zijn verveld, krijgen ze tot wel 700.000 brandharen. Als mensen of dieren in contact komen met deze haren, kan dat vervelende klachten geven.

 • (Drugs)afval of verdachte situatie

  Meld hier dumping van grof vuil en/of volle vuilniszakken in de openbare ruimte. Ook verdachte situaties of dumping van drugsafval - vaak in vaten of jerrycans - kunt u hier melden.

 • Subsidieregeling Ondersteunen Basisinfrastructuur Sociaal Domein

  De jaarlijkse subsidie ‘Ondersteunen basisinfrastructuur sociaal domein’ is gericht op het ondersteunen van lokale vrijwilligersorganisaties.

 • Omgevingsvergunning

  Voor meer informatie over de omgevingsvergunning klikt u hier!

 • Bedrijveninvesteringszone (BIZ)

  Samen met andere ondernemers kunt u een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) oprichten. Een BIZ is een afgebakend gebied op een bedrijventerrein of in een winkelgebied. Met elkaar investeert u in een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving. Als de BIZ is opgericht, betalen de ondernemers in die zone een heffing aan de gemeente. De gemeente geeft de opbrengst als subsidie aan de BIZ-vereniging of BIZ-stichting die de activiteiten uitvoert. Alle ondernemers in de BIZ moeten de BIZ-bijdrage betalen. De hoogte van de bijdrage hangt af van de WOZ-waarde.