Zoekresultaat 31 - 40 van 48 resultaten

  • Afvalwater lozen op riolering

    Het is als inwoner of bedrijf niet toegestaan om buiten het riool afvalwater te lozen. De meeste woningen zijn aangesloten op het riool. Voor woningen en inrichtingen die (nog) niet op het riool zijn aangesloten is het mogelijk om hiervoor bij de gemeente een ontheffing aan te vragen.

  • Klein Chemisch Afval (KCA)

    Klein Chemisch Afval is huishoudelijk afval dat gevaarlijk is door de chemische stoffen die erin zitten. Deze zijn schadelijk voor de gezondheid en voor het milieu. Lever het altijd op de juiste manier in. Wat is Klein Chemisch Afval? Huishoudelijke producten zoals batterijen, spaarlampen, energiezuinige lampen, TL-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum, bestrijdingsmiddelen, insecticiden Doe-het-zelf producten zoals verf, lak, beits, houtverduurzamers, terpentine, thinner, afbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, wasbenzine en kwikschakelaars Hobbyproducten zoals fotofixeermiddel, foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen (salpeterzuur, zwavelzuur) en zoutzuur Vervoerproducten zoals accu's, benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie en oliefilters Medische producten zoals medicijnen, injectienaalden en kwikthermometers. Dit kunt u inleveren bij de apotheek. Wat is geen Klein Chemisch Afval?  Bleekwater en ontsmettingsmiddelen (hoort bij restafval) Lege en ingedroogde verfblikken en verfkwasten (hoort bij restafval) Lege spuitbus (hoort bij restafval) Waar inleveren? Klein Chemisch Afval kunt u inleveren bij de gemeentewerf of chemokar. Bij de apotheek kunt u oude medicijnen en injectienaalden inleveren. Inleveren op gemeentewerf Open op dinsdag- en vrijdagochtend van 08.00 - 12.00 uur (behalve op feestdagen), Ampèrestraat 13 in Wezep. KCA inzameling standplaats Elke derde zaterdag van de maand van 09.45 - 10.45 uur op de parkeerplaats tegenover het gemeentehuis in Oldebroek Elke derde zaterdag van de maand van 08.30 - 09.30 uur bij de Plusmarkt, Meidoornplein in Wezep Klein Chemisch Afval is gevaarlijk Klein Chemisch Afval is gevaarlijk. Gooi bijvoorbeeld batterijen, hoe klein ook, daarom nooit bij het restafval. Ingezameld restafval warmt namelijk op, waardoor batterijen kunnen ontvlammen. Een klein vonkje is al genoeg om een hele container restafval te doen ontbranden. Het komt helaas regelmatig voor dat hierdoor grote branden ontstaan.

  • Huisnummer aanvragen of wijzigen

    De gemeente geeft elk nieuw huis of bedrijfspand een adres met huisnummer. Dit is meestal gekoppeld aan een bouwvergunning (omgevingsvergunning). Adressen worden opgenomen in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Huisnummers kunnen niet zomaar gebruikt of gewijzigd worden. Klopt uw huisnummer niet? Dan kunt u daar melding van doen bij de gemeente.

  • Ondergrondse olietank melden

    Als u een ondergrondse olietank in uw tuin heeft die u niet meer gebruikt, moet u dit melden bij de gemeente. De gemeente vertelt u of u deze tank moet laten schoonmaken of verwijderen. Dit mag u niet zelf doen. Ook al ligt de tank niet diep in de grond. U moet hiervoor een KIWA-erkend bedrijf inhuren. Het bedrijf verwijdert de tank en doet onderzoek naar mogelijke bodemverontreiniging door olielekkage. Is uw grond vervuild? Dan moet u de bodem laten saneren.

  • Paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen

    Bent u uw paspoort of identiteitskaart verloren of is deze gestolen? U kunt dan een verklaring van verlies of diefstal tekenen bij de gemeente. U hoeft niet meer eerst aangifte te doen bij de politie. U kunt meteen een nieuw document aanvragen. Daarvoor maakt u een afspraak. Vermissing reisdocument doorgeven met DigiD

  • Voornaam of achternaam wijzigen

    U kunt uw voornaam of achternaam wijzigen. Ook kunt u de naam van uw kinderen wijzigen. U moet wel voldoen aan strenge voorwaarden.  Is de wijziging van uw naam goedgekeurd? Dan wordt uw nieuwe naam opgenomen in de basisregistratie personen (BRP). Daarnaast wordt uw nieuwe naam toegevoegd aan uw geboorteakte. Instanties die gebruikmaken van deze gegevens worden hierover geïnformeerd.

  • Verhuizing doorgeven

    Als u verhuist, geeft u dat door aan de gemeente waar u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen moet u dit doorgeven. Geef uw nieuwe adres binnen 5 dagen na de verhuisdatum door of maximaal 4 weken ervoor. Een verhuizing doorgeven is gratis. Verhuizing doorgeven met DigiD U kunt ook schriftelijk uw verhuizing doorgeven (pdf, 384kb) of u geeft de verhuizing persoonlijk door op het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Bibliotheek

    In Oldebroek en Wezep zijn bibliotheekvestigingen en er is een uitleenpunt in de Nassauschool in Hattemerbroek. Op www.bibliotheeknoord-veluwe.nl vindt u meer informatie over de bibliotheek. Taalpunt Wezep In de bibliotheek van Wezep is een Taalpunt gevestigd. Het Taalpunt helpt mensen bij het beter leren lezen en schrijven. Meer informatie over het Taalpunt vindt u op de website van de Bibliotheek Noord Veluwe. Informatiepunt Digitale Overheid In de bibliotheek in Wezep en Oldebroek bevindt zich het Informatiepunt Digitale Overheid. Dit is de plek waar u terecht kunt als u vragen heeft over de digitale overheid. Zoals het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen of kinderbijslag. Maar ook voor hulp bij het gebruik van mijnoverheid.nl of het online betalen van een verkeersboete. Wilt u iets online regelen en kunt u daar wel wat hulp gebruiken? Kom dan naar het Informatiepunt in de bibliotheek. In de bibliotheek van Wezep zijn iedere middag en op vrijdag tot 20.00 uur medewerkers aanwezig om uw vragen te beantwoorden. In de bibliotheek van Oldebroek is op woensdag van 14.00 - 17.00 uur en op vrijdag van 16.00 - 20.00 uur een medewerker aanwezig. Voor digitale ondersteuning die wat meer tijd kost is er iedere dinsdagmiddag een speciaal spreekuur van 14.00 - 17.00 uur in de bibliotheek van Wezep. Daarnaast kunt u zich opgeven voor diverse gratis trainingen op de website van de bibliotheek Noord-Veluwe.

  • Eerste inschrijving in Nederland

    Als u voor het eerst naar Nederland verhuist, moet u zich inschrijven bij de gemeente waarin u gaat wonen. Dit wordt een ‘eerste inschrijving’ genoemd.  Heeft u al eerder in Nederland gewoond, maar bent u voor oktober 1994 naar het buitenland verhuisd? Dan moet u ook een ‘eerste inschrijving’ doen.  Maak uw afspraak Kies voor Vestiging vanuit buitenland.

  • Meldpunt ondermijning

    Onder ondermijning verstaan we heel veel verschillende criminele activiteiten. We spreken van ondermijning wanneer de ’onderwereld’ misbruik maakt van (faciliteiten van) de bovenwereld. Ondermijnende criminaliteit is lang niet altijd zichtbaar, maar heeft wel zichtbare gevolgen voor de inwoners en bedrijven in de gemeente. Bijvoorbeeld verloedering op straat, verwaarlozing van panden, drugshandel, fraude en witwaspraktijken. Dit kan tot enorme problemen leiden. Denk bijvoorbeeld aan brandgevaarlijke situaties die ontstaan door een hennepkwekerij. Ervaart u in uw buurt overlast door drugsgebruik? Of signaleert u verdachte activiteiten in uw wijk? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Als u wilt kunt u de melding anoniem doen. Ondermijning melden