Zoekresultaat 31 - 38 van 38 resultaten

  • Subsidie Energiebesparing Drents MKB

    Ben jij een Drents mkb’er en wil je energiebesparende maatregelen treffen die bijdragen aan het verlagen van de energiekosten? Dat kan met de subsidieregeling energiebesparing Drents MKB. Ontvang maximaal 40% van de kosten voor energiebesparende maatregelen, tot een maximum van € 30.000,-. Je kunt subsidie krijgen voor isolatie van de gebouwschil en de aanschaf van energiezuinige verlichting, ventilatie en verwarming. Energiezuinige pompen en elektromotoren komen ook in aanmerking voor een subsidie. Zonnepanelen en windmolens vallen buiten de regeling. Alle energiebesparende maatregelen staan in de maatregelenlijst van de subsidie. 

  • Subsidie Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW)

    Het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) gaat over water en landbouw. Doelen: helpen bij waterproblemen in agrarische gebieden en de landbouw sterk en duurzaam maken. Er is subsidie voor maatregelen in Drenthe die hieraan bijdragen. 

  • Activiteiten uitvoeren in een waterwingebied of grondwaterbeschermingsgebied

    Gebieden waar drinkwater vandaan komt, zijn beschermd. Daarom heeft u toestemming nodig als u er activiteiten wilt uitvoeren. De provincie kan u vertellen wat wel en niet mag in zo’n gebied.

  • Zwemmen in open water

    Wilt u informatie over de hygiëne en veiligheid van open zwemwater? Of heeft u hierover een klacht? Dan kunt u hiervoor terecht bij de provincie. De provincie toetst de hygiëne en veiligheid van elke zwemlocatie tijdens het zwemseizoen. U vindt de uitkomsten op informatieborden bij de zwemlocaties, via de zwemwatertelefoon of op de zwemwatersites.

  • Subsidie Natuur- en landschapsbeheer voor natuurgronden (SVNL natuurbeheer)

    De provincie heeft de taak om ervoor te zorgen dat haar natuur en landschap goed beheerd worden, zodat de aanwezige waarden niet verloren gaan. Om de onkosten die gepaard gaan met het beheer van de natuurgebieden en landschapselementen te financieren, is er subsidie voor natuur- en landschapsbeheer (Nb) beschikbaar voor beheerders van natuurgronden.

  • Ontheffingsmogelijkheden houtopstanden

    Gaat u na een kapmelding houtopstanden kappen, dan bent u op basis van de Wet natuurbescherming (voorheen: Boswet) verplicht om binnen 3 jaar bomen te herplanten. U moet aan bepaalde eisen voldoen. In bepaalde gevallen kunt u uitstel, compensatie, ontheffing of vrijstelling aanvragen.

  • Vergunning voor Natura 2000-activiteit aanvragen

    Wilt u een project uitvoeren of activiteiten verrichten in of dicht bij een Natura 2000-gebied? En zijn het project of de activiteiten slecht voor de kwaliteit van het gebied? Dan moet u een vergunning aanvragen bij de provincie.

  • Bodemsanering, melding bodemverontreiniging

    U meldt verontreiniging of aantasting van de bodem zo snel mogelijk nadat u dit heeft gemerkt. Dit geldt ook als u activiteiten die de bodem kunnen verontreinigen of aantasten doet of laat doen. De hier bedoelde activiteiten staan in de Wet bodembescherming. Het gaat bijvoorbeeld om:  handelingen die erosie (afbraak), verdichting (samenpakking) of verzilting (verzouting) van de bodem tot gevolg kunnen hebben; handelingen waarbij bepaalde stoffen op of in de bodem terecht moeten gaan komen om de structuur of de kwaliteit van de bodem te beïnvloeden; en  andere handelingen waarbij ingrepen worden verricht of stoffen worden gebruikt die de bodem kunnen verontreinigen of aantasten.